Biotech zinc + chelate (60 tableta)

1.140,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biotech zinc + chelate (60 tableta)

- 12,5 mg cinka u dnevnoj dozi
- Helirani oblik za bolju apsopciju
- Za dobar imunitet, zdravlje i lepotu

Kao esencijalni mineral, cink je izuzetno značajan za funkcionisanje organizam jer učestvuje u gotovo svim biološkim procesima kao kofaktor za  preko 300 enzima koji kontrolišu vitalne procese. Bez cinka organizam ne može da se brani, on učestvuje u sintezi DNK, u proizvodnji spermatozoida, štiti telo od slobodnih radikala, pospešuje zdravlje kostiju i zuba i smanjuje rizik od raznih degenerativnih promena

Cink je neophodan za rast i razvoj, za funkcionisanje imunog sistema, pomaže u bržem zarastanju rana, smanjuje rezistenciju na insulin, sprečava uvećanje prostate, utiče na stvaranje spermatozoida, koristi se u tretmanu impotencije i steriliteta, utiče na stvaranje testosterona, vraća mentalnu svežinu, za otklanjanje belih pega na noktima, kod akni, kod gubitka osećaja ukusa. Cink se koristi u prevenciji prehlada i gripa ili kod hroničnih infekcija, jer podstiče imuni sistem i ima antioksidativnu ulogu. Cink ili seme bundeve koje je bogato cinkom često ulaze u sastav preparata za uvećanu prostatu. Takođe je bitan za rast i razvoj novorođenčadi.

U proizvodu BiotechUSA Zinc+Chelate cink se nalazi u dva oblika, cink-oksid i helirani oblik- cink-bisglicinat, maksimalno apsorbujuća forma čime se postiže visoka bio-raspoloživost.

Sadržaj aktivnog sastojka

U dnevnoj dozi (½ tablete)

%PDU*

Cink (cink-oksid i cink-bisglicinat)

12,5 mg

125%

*PDU = preporučeni dnevni unos

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, omotač [stabilizatori (polivinil alkohol polietilenglikol-graft kopolimer, polivinil alkohol), sredstva protiv zgrudvavanja (talk, mono- i digliceridi masnih kiselina)], cink-oksid, cink-bisglicinat, sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid.

Način primene: Popiti ½ tablete dnevno pre obroka uz čašu vode.

Informacije o alergenima: proizvedeno u objektu u kome se prerađuju MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, SUMPOR DIOKSID, ŠKOLJKAŠI i ostali MEKUŠCI i JEZGRASTO VOĆE.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog