Biotech magnesium + chelate (60 kapsula)

1.290,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biotech magnesium + chelate (60 kapsula)

- 250 mg magnezijuma u dnevnoj dozi
- Organsko jedinjenje kao izvor magnezijuma
- Formula koja omogućava bolje iskorišćenje u organizmu

Magnezijum je vitalni mineral za ljudsko telo. Slično kalijumu, prisutan je u svim ćelijama našeg tela i učestvije u preko 300 biohemijskih procesa u organizmu. Kako magnezijum ne može biti zamenjen ni jednim drugim mineralom, a naše telo nije sposobno da ga proizvede, moramo obratiti pažnju na to da li ga unosimo u dovoljnoj količini.

Magnezijum je uključen u nervne, skeletne, mišićne i srčane funkcije. Doprinosi održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj mišićnoj funkciji, normalnom metabolizmu stvaranja energije, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalne funkcije nerava. Pomaže izgradnju kostiju i održava zube zdravim. Važan je element prilikom usvajanja proteina.

Magnezijum+Helat kompanije BioTechUSA u svom sastavu pored magnezijum-oksida, uobičajenog oblika magnezijuma u suplementima sadrži i magnezijum-bisglicinat, helirani, organski oblik ovog minerala. Magnezijum-bisglicinat predstavlja organsko-hemijsku kombinaciju elementarnog magnezijuma i amino-kiseline glicina. Ovaj oblik magnezijuma ima odličnu bio-absorpciju u organizmu i posebno je pogodan za postizanje mentalne relaksacije i smanjenja hronične boli i mišićne napetosti.

Sadržaj aktivne komponente

U 1 kapsuli

%PDU

Magnezijum (u obliku magnezijum-oksida I magnezijum bisglicinata)

250 mg

66

PDU=Preporučen dnevni unos

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine-dikalcijum-fosfat; magnezijum-oksid; kapsula [želatin, prečišćena voda, boje-titan-dioksid, gvožđe oksidi i hidroksidi]; magnezijum-bisglicinate; sredstvo protiv zgrudvavanja-magnezijum-stearat, silicijum dioksid.

Način upotrebe: 1 kapsula dnevno sa velikom čašom vode.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Pre upotrebe preparata konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: čuvati u dobroj zatvorenoj boci, na suvom i tamnom mestu.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog