Vitalikum calcium-magnesium-zinc-D3® (100 tableta)

890,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Vitalikum calcium-magnesium-zinc-D3® (100 tableta)

- Efikasna kombinacija 3 minerala
- Dodatak vitamina D3 za bolju apsorpciju minerala
- Podrška aktivnom i zdravom životu

Vitalikum Calcium-Magnesium-Zinc-D3 je kombinacija mineralnih materija koje deluju u pravcu uspostavljanja i održavanja ravnoteže nivoa minerala u ćelijama, osiguravajući na taj način efikasnu proizvodnju energije, jačanje kostiju kao i bolje zdravlje - što brzo vodi i do povećanja sportske forme. Ključ efikasnosti ovog suplementa je u idealnim odnosima kalcijuma, magnezijuma i cinka koji se lako apsorbuju i maksimalno ispoljavaju svoje pozitivno dejstvo na ljudski organizam. U stanju iscrpljenosti koja se javlja tokom jakih treninga, dijete ili bolesti, remeti se ravnoteža minerala, što sprečava proizvodnju energije i regeneraciju unutar ćelija. Vitamin D3 sinergijski deluje u kombinaciji sa kalcijumom, magnezijumom i cinkom i pomaže ugradnju minerala u koštano tkivo.

Kalcijum doprinosi dobrom funkcionisanju mišića, prenosu nervnih impulsa, održavanju kostiju i zuba. Ima važnu ulogu u procesu deobe ćelija i procesima energetskog metabolizma kao i procesu zgrušavanja krvi.

Magnezijum podržava i doprinosi normalnom energetskom metabolizmu, sintezi proteina, dobrom funkcionisanju mišića, ravnoteži elektrolita, smanjenju umora i iscrpljenosti, dobroj psihološkoj funkciji.

Cink pozitivno utiče na na kiselo-bazni metabolizam i metabolizam makronutrijenata, sintezu DNK, sintezu proteina, metabolizmu ugljenih-hidrata. Daje podršku dobrom imunom sistemu, dobrom stanju kostiju, kože noktiju i zuba. Takođe doprinosi normalnom metabolizmu vitamina A, dobrom vidu, plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi kao i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Vitamin D3 doprinosi dobroj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, održavanju dobre funkcije mišićnog, koštanog i imunog sistema. Takođe ima značajnu ulogu i u procesima deobe ćelija.

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (1 tableta)

%PDU*

Kalcijum

500 mg

62,5%

Magnezijum

150 mg

40%

Cink

15 mg

150%

Vitamin D

10 µg

200%

*PDU = preporučeni dnevni unos

Sastojci: kalcijum-karbonat; magnezijum-oksid; sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza; omotač (sredstvo za povećanje zapremine: hidroksipropilmetilceluloza, boja: titan-dioksid, humektant: polidekstroza, sredstva protiv zgrudvavanja: talk, trigliceridi srednje dužine lanca); sredstvo za povećanje zapremine: natrijum-karboksimetilceluloza; cink-oksid; glazura: stearinska kiselina; sredstvo za povećanje zapremine: hidroksipropilmetilceluloza; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat; stabilizator – polivinilpolipirolidon; holekalciferol.

Način upotrebe: Konzumirati 1 tabletu dnevno.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama i dojiljama.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i GLUTEN, SOJA, MLEKO, SEME SUSAMA, RIBA, ŠKOLJKAŠI i ostali MEKUŠCI.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, udaljen od direktnog uticaja sunca, na sobnoj temperaturi. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Vitalikum

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog