Biotech vitamin E (100 gel kapsula)

1.860,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biotech vitamin E (100 gel kapsula)

- 200 mg vitamina E u kapsuli
- Snažan antioksidans koji neutrališe slobodne radikale
- Zaštita ćelija od oksidativnog stresa

Vitamin E je naziv za grupu liposolubilnih organskih jedinjenja koja imaju snažno antioksidativno dejstvo u našem organizmu.

Najbogatiji prirodni izvor Vitamina E su nerafinisana biljna ulja, kao što je ulje pšeničnih klica, uljane repice, semena pamuka, šafranovo, suncokretovo i maslinovo ulje. Pored toga nalazi se još i u cerealijama, voću, orašastim plodovima, povrću a u namirnicama životinjskog porekla u masnim delovima mesa.

Najvažnija uloga Vitamina E u organizmu je "borba" protiv slobodnih radikala čime štiti ćelije od oksidativnog stresa. Pored toga smatra se da ima i stabilišuće dejstvo na ćelijsku membranu. Smanjujući potencijal slobodnih radikala za oksidativna oštećenja ćelija i tkiva u organizmu, Vitamin E usporava procese starenja i smanjuje rizike za brojna akutna i hronična stanja i bolesti.

Neophodan je i za reproduktivno zdravlje, stimuliše imuni sistem, kao i rad mišića i njihov rast, te oporavak nakon fizičke aktivnosti.

Namena: dijetetski proizvod, hrana za posebne medicinske namene, koji predstavlja izvor vitamina E, za potrebe ishrane osoba u slučaju nedostatka vitamina E u organizmu.

Važna obaveštenja: mora se koristiti pod medicinskim nadzorom. Proizvod predstavlja nutritivno nepotpunu namirnicu i nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor hrane. Proizvod nije namenjen za parenteralnu upotrebu.

Nutritivne informacije:

Nutritivne vrednosti

100 g

1 gel kapsula

Energetska vrednost

3777,8 kJ/888,9 kcal

17 kJ/4 kcal

Masti

- od toga zasićene masne kiseline

54,94 g

< 0,10 g

0,24 g

< 0,01 g

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

< 0,10 g

< 0,10 g

< 0,01 g

< 0,01 g

Proteini

21,13 g

0,09 g

So

< 0,10 g

< 0,01 g

 

Sadržaj aktivnog sastojaka

100 g

1 gel kapsula

%NRV

Vitamin E (ɑ-TE)

44 444,4 mg

200 mg

1667

NRV – nutritivna referentna vrednost; ɑ-TE – alfa-tokoferol ekvivalent

Sastojci: DL-alfa-tokoferilacetat, kapsula: želatin, humektant: glicerol, prečišćena voda.

Način upotrebe: popiti 1 kapsulu dnevno uz veliku čašu vode.

Upozorenja: potrebno je pridržavati se uputstva i ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Ne preporučuje se deci, kao ni osobama preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Trudnice i dojilje se o upotrebi preparata prvo moraju posavetovati sa svojim lekarom. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i/ili koriste lekove, suplemente, neke biljne preparate i određene namirnice (npr. zamene za masti), moraju se pre primene preparata posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Vitamin E treba koristiti sa maksimalnim oprezom kod osoba koje imaju poremećaje sa sklonošću ka krvarenju (npr. čir na želucu), istoriju hemoragijskog moždanog udara i nasledne poremećaje koagulacije krvi (hemofilija). Upotrebu velikih doza vitamina E treba prekinuti mesec dana pre hirurške intervencije, nakon oporavka se primena može nastaviti.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog