Haya Labs high potency vitamin C (100 tableta)

1.270,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Haya Labs high potency vitamin C (100 tableta)

- 1000 mg vitamina C po tableti
- Obogaćen plodom šipka
- Podrška dobrom opštem stanju organizma

HAYA LABS Vitamin C sa dodatkom ploda divlje ruže (šipka) sadrži visoku koncentraciju vitamina C koji kao što je već opšte poznato i mnogo puta pisano, stimuliše celokupan imunološki sistem, poseduje antioksidativna svojstva i izuzetno pozitivno deluje na dobro opšte stanje organizma. Bioflavonoidi prisutni u plodu divlje ruže olakšavaju apsorpciji vitamina C.

Vitamin C je najčešće korišćen vitaminski dodatak ishrani. To je vitamin rastvorljiv u vodi. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osetljiv na spoljne uticaje. Nedovoljno unošenje vitamina C izaziva skorbut, pojavu modrica, promene na mišićima. Vitamin C spada u antioksidanse, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala.

Uloge vitamina C u ljudskom organizmu su mnogobrojne, a neke od njih su:

- Jača imunitet
- Kao snažni antioksidans učestvuje u borbi protiv slobodnih radikala
- Ubrzava sintezu proteina
- Sprečava gubitak mišićne mase
- Povećava izdržljivost
- Jača vezivno tkivo i utiče na stvaranje kolagena
- Poboljšava kognitivne funkcije
- Poboljšava zdravlje jetre
- Pomaže kod alergija

Vitamin C takođe pospešuje i apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, D, B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina, regeneriše vitamin E. Njegovu apsorpciju pomažu bioflavonoidi i svi ostali vitamini i minerali, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg), alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je deo mnogih terapija i kura mršavljenja, odvikavanja od droga, alkohola (sa B kompleksom) i pušenja.

*NRV – nutritivna referentna vrednost.

** - nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena.

Aktivna komponenta:

100 g

1 tableta

%NRV*

Vitamin C

81,1 g

1000 mg

1250%

Sprašeni plod divlje ruže (Rosa canina)

1,6 g

20 mg

**

Sastojci: L-askorbinska kiselina, sredstvo za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza), sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat i magnezijum-silikat), sprašeni plod divlje ruže (Rosa canina).

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 tableta dnevno.

Upozorenje: pre upotrbe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, deci, trudnicama i dojiljama, kao i osobama sa bubrežnim problemima, kamenom u bešici, obolelima od hemohromatoze i talasemije. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC. Držati van domašaja dece!

Proizvođač: Haya Labs

Zemlja uvoza: Bugarska

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd