Biofaktor super neuro B12 kompleks, vitamin B12

1.233,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biofaktor super neuro B12 kompleks, vitamin B12

Super Neuro B12 je dodatak ishrani koji predstavlja dodatni izvor vitamina B12. Ovaj vitamin je od velikog značaja za normalno funkcionisanje nervnog sistema, formiranje crvenih krvnih ćelija, održavanje zdravlja imunog sistema, kao i za energetski metabolizam.

Dve glavne funkcije vitamina B12 su stimulacija rasta i stimulacija formiranja i sazrevanja eritrocita. Pravilan metabolizam proteina i aminokiselina (metionin, triptofan, tirozin), sinteza nukleinskih kiselina, sprečava pojavu perniciozne anemije, neophodan je za normalnu funkciju i održavanje integriteta nervnih i epitelnih ćelija.

Vitamin B12 kao i drugi B vitamini ima važnu ulogu u pretvaranju masti, ugljenih hidrata i belančevina u energiju. Presudan je za proizvodnju genetskog materijala RNK i DNK kao i mijelina, koji stvara zaštitni omotač oko nerava.

Nedostatak vitamina B12

Uopšteno, vitamin B je neophodan za pravilno funkcionisanje organizma, a prirodno se nalazi u hrani. Ukoliko se ne jedu namirnice koje su bogate ovim vitaminom, može doći do prestanka rasta i obnavljanja ovog vitamina. To dovodi do njegovog trajnog deficita koji je u velikoj meri jedan od najzastupljenijih zdravstvenih problema širom sveta.

Zbog neuravnotežene ishrane, ubrzanog načina života i pojačanog stresa, genetskog materijala i sličnih činilaca dolazi do pada vitamina B grupe.  Ljudi koji su skloni padu vitamina B kompleksa su podložniji razboljevanju, kao i razvoju mnogih zdravstvenih tegoba.

Kada se koristi Super Neuro B12?

- Koristi se kod hematoloških poremećaja, za lečenje i sprečavanje megaloblastične i perniciozne anemije

- Kod neuroloških poremećaja

- Pomaže očuvanje funkcije nervnog sistema

-Smatra se da učestvuje u detoksikacionim procesima u jetri i u njenoj regeneraciji

- Ublažava predmenstrualne i menstrualne tegobe

- Preporučuje se vegeterijancima

- Preporučuje se u stanjima iscrpljenosti i nakon operacija

Vitamini B kompleksa

Vitamin B12 zajedno sa ostalim vitaminima B grupe, osim u zdravstvenoj, igra veliku ulogu u očuvanju mentalnog zdravlja. Vitamini B grupe utiču na pamćenje, koncetraciju i ostale mentalne osobine. Osim toga, vitamini B imaju određenu ulogu i u održavaju lepote. Pantotenska kiselina, odnosno vitamin B5 je poznat po tome što igra ulogu u odbrani kose od sedenja, tako što podstiče pigment.

Nedostatak vitamina B12 je lako primetan i lako se dijagnostifikuju. Nedostatci vitamina B12 su štetni jer mogu dovesti do poremećaja i oštećenja funkcija nerva, zbog čega dalje može doći do poremećaja ravnoteže, trnjenja u rukama i nogama, zujanja u ušima i slično.

Vitamin B12 i drugi vitamini B grupe se nalaze u celom organizmu. Do njihovog nedostatkka najčešće dolazi zbog nemogućnosti apsorpcije iz creva. Tada dolazi do pojave pernaciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećaja. Kako se ovaj vitamin u pomenutim situacijama ne može apsorbovati iz creva, neophodna je njegova suplementacija.

Vitamin B je važan za mozak

Vitamin B12 je neophodan za normalno, fiziološko funkcionisanje organizma. Učestvuje u metabolizmu masti, proteina i ugljenih hidrata. Neophodan je za normalnu eritropoezu- za stvaranje crvenih krvnih ćelija (eritrocita). Potreban je za obnavljanje epitela u digestivnom kanalu i za očuvanje funkcije nervnog sistema.

Učestvuje u sintezi DNK, nephodan je kako bi se folna kiselina iskoristila kao vitamina u organizmu. Učestvuje u metabolizmu homocisteina. Kompleks vitamina B1, B2, B3, B6, B12 učestvuju u proizvodnji ćelijske energije i održanju normalne funkcije mišićnih, nervnih ćelija i ćelija srca.

Do nedostatka vitamina B12 može zbog nemogućnosti apsorpcije iz creva. Tada dolazi do pojave pernaciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećaja. Kako se ovaj vitamin u pomenutim situacijama ne može apsorbovati iz creva, neophodna je njegova suplementacija.

Neto količina: 100 tableta (50g)

Sastojci: cijanokobalamin; stabilizator, mikrostalna celuloza; dikalcijum-fosfat; sredstva protiv zgrudvavanja: stearinska kiselina, silicijum-dioksid, magnezijum-stearat

Način upotrebe:

Odrasli: 1 tableta dnevno sa čašom vode, uz obrok.

Napomene: Preporučena dnevna doza ne sme prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.

Upozorenje:

Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama.

Super Neuro B12 ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji od sastojaka proizvoda.

Ne koristiti ukoliko je zaštitni pečat polomljen ili nedostaje.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25C. Čuvati van domašaja dece.

*Proizvod nije životinjskog porekla

Proizvođač: Biofaktor

Zemlja porekla: Poljska

Uvoznik: ALEKSANDAR MN d.o.o., Beograd