Polski lek bone up md magnezijum, cink i kalcijum (30 kesica)

1.638,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Polski lek bone up md magnezijum, cink i kalcijum (30 kesica)

Sjajni Bone Up MD su novom obliku! Bone Up MD kesice koje se rastapaju u vodi za bržu i bolju apsorpciju. Ovo je najkomplementniji i najukusniji suplementski preparat kalcijuma i cinka koji pre svega služi za podizanje imuniteta, a potom i za efikasnu prevenciju i terapiju osteoporoze i preloma kostiju.

Jedinstvenu formulu za podizanje Bone Up MD kesice kalcijuma i cinka odlikuje prijatan ukus pomorandže. Klinički je dokazano da ovaj preparat pomaže kod pojačavanja imuniteta, poboljšavanja kvaliteta i gustine kostiju i smanjivanju razgradnje kostiju.

Bone-UP MD  suplement kalcijuma i cinka je kombinacija kalcijum citrata, magnezijum citrata, cink citrata, vitamina K2 i vitamina D3 koji utiču na pravilnu i ravnomernu ugradnju kalcijuma u koštani matriks, dok podižu nivo imune odbrane organizma. Samim tim ovaj suplement pomaže održavanju integriteta koštanog sistema i zdravlju arterijskog i kardiovaskularnog sistema, kao i odbrani od infekcija.

Bone-UP MD preparat sadrži potrebne količine kalcijuma koje čine kosti jakim i zdravim. Citratni oblik kalcijuma ne remeti acidobaznu ravnotežu želuca, što je veoma bitno kod pacijenata koji koriste antacide i druge lekove za kontrolu pH vrednosti u želucu.

Vitaminski suplement pogodan za osobe sa osetljivim želucom

Posebno je bezbedan za pacijente nakon bajpas operacije želuca. Kalcijum citrat se prevashodno koristi kod pacijenata sa osteopenijom i osteoporozom, ali i za stanja poput hipoparatireoidizma, određenih bolesti mišićnog sistema (latentna tetanija), niskog nivoa kalcijuma u krvi (dijete). Kalcijum ima ključnu ulogu u aktivnosti neutrofila i fagocita, ćelija koje uništavaju bakterije.

Kalcijum je preporučljiv i osobama koje imaju potrebu za unošenjem dodatnih količina kalcijuma kao što su trudnice, dojilje, žene u postmenopauzi i pacijenata koji koriste lekove poput prednizolona, fenitoina, fenobarbitola. Kako mlečni proizvodi često nisu dovoljni za optimalan unos ovog minerala, kalcijum se ponekad mora unositi i putem suplemenata.  Optimalan unos kalcijuma ima izuzetno važnu ulogu ne samo tokom razvoja i rasta kostiju, već i za sprečavanje smanjenja koštane mase što se može javiti kod starijih osoba.

Cink citrat karakteriše antiinflamatorna i antioksidantna uloga. Dokazano smanjuje stvaranje inflamatornih citokina, smanjuje aktivnost i razmnožavanje virusa. Redovan unos cinka i drugih vitamina sprečava razvoj prehlade, gripa i smanjuje intenzitet njihovih simptoma ako se jave.

Vitamin D stimuliše imunitet

Vitamin D3 reguliše promet kalcijuma iz kostiju i bez njega se kalcijum ne može resorbovati. Vitamin D3 igra glavnu ulogu u antimikrobnom imunom odgovoru organizma na infekciju, pojačava lučenje antiinflamatornih citokina što pojačava odbrambene sposobnosti imunog sistema.

Vitamin D3 takođe igra bitnu ulogu u blokadi oslobađanja PTH, kao i za normalno funkcionisanje mišićnog sistema.

Vitamin K uklanja višak kalcijuma iz organizma

Vitamin K2 (MK-7) je vitamin koji ljudski organizam ne sintetiše, pa je neophodan njegov unos hranom ili suplementima. On pomaže da se aktiviraju dva specifična proteina – osteokalcin koji je bitan za vezivanje kalcijuma i njegovu ugradnju u koštani matriks, i "matrix GLA protein" čija je uloga u vezivanju i uklanjanju viška kalcijuma iz arterijskih krvnih sudova i hrskavice.

Vitamin K2 (posebno oblik MK-7) je neophodan da bi se uneti kalcijum u organizmu pravilno apsorbovao i da bude pravilno iskorišćen.

Magnezijum pomaže zglobnoj hrskavici

Magnezijum citrat ima blagotvoran uticaj na mnogobrojne funkcije našeg organizma, a njegova glavna funkcija je da deluje kao lepak koji vezuje kalcijum i fosfor u toku izgradnje koštanog matriksa. Sem toga magnezijum je bitan u izgradnji vezivnog tkiva i zglobne hrskavice.

Način upotrebe

Bez obzira da li imate potrebu za samo jednim ili za svim ovim mineralima i vitaminima, treba da pazite na njihov dnevni unos. Bone Up MD se konzumiraju jednom dnevno, tako što se kesica razmuti u čaši vode.

Bone Up MD nema zabeleženih kontraindikacija i potpuno je bezbedan za upotrebu. Pre upotrebe obavezno pročitajte sadržaj i uputstva sa pakovanja.

Proizvođač: Polski lek

Zemlja porekla: Poljska

Uvoznik: ALEKSANDAR MN d.o.o., Beograd