Biotech vitamin D3 (150g)

1.690,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biotech vitamin D3 (150g)

- 10 µg (400 IU*) vitamina D3 po porciji
- 30 porcija u pakovanju
- Osvežavajući ukus limuna

* Internacionalna jedinica

Vitamin D je vitamin rastvorljiv u mastima čiji je glavni prirodni izvor sinteza holekalciferola (oblik vitamina D, vitamin D3) u donjim slojevima kožnog epidermisa hemijskom reakcijom koja zavisi od izlaganja suncu (posebno UVB zračenja). Pored toga holekalciferol (vitamin D3)i ergokalciferol (vitamin D2), oblici vitamina D mogu se unositi iz hrane kao i iz dijetetskih proizvoda. Najbolji prirodni izvori vitamina D su pre svega riblje ulje i riba, posebno masna riba (tuna, losos, sardina, skuša). Pored toga ima ga i u jajetu (žumance) i mlečnim proizvodima ali u manjim količinama.

Vitamin D je odgovoran za apsorpciju kalcijuma i fosfora kroz digestivni sistem i njihovo učešće u izgradnji kostiju, smanjujući rizik od osteoporoze. Pored toga, bitan je i u prevenciji slabljenja mišića i u prevenciji poremećaja ritma srca. Neophodan je i za ispravan rad štitne žlezde, omogućava normalno zgrušavanje krvi i jača imuni sistem.

Veliki procent stanovništva razvijenog dela sveta ima manjak vitamina D u organizmu, posebno populacija u zemljama na severu gde je izloženost suncu mala, a posebno je primetan zimi i u rano proleće. Pored toga smatra se da čak 50% mladih ne unosi preporučene doze vitamina D, ne samo zbog toga što nedovoljno konzumiraju mlečne proizvode i ribu, već i zato što malo vremena provode na suncu.

Kome je namenjen BiotechUSA Vitamin D3 u prahu?

- Za sve one koji više vole suplemente u vidu napitka, od tableta ili kapsula.
- I za mlađu i za stariju generaciju.
- Čak i ako imate raznoliku ishranu.

*PDU = preporučeni dnevni unos

Sadržaj aktivnog sastojka

U 100 g proizvoda

U dnevnoj dozi (5 g)

%PDU*

Vitamin D

200 μg

10 μg

200%

Sastojci: inulin, aroma limuna, limunska kiselina, zaslađivač: sukraloza, so, holekalciferol, boja: tartrazin*.

*Upotrebljena boja tartrazin može imati nepovoljan uticaj na pažnju i aktivnost kod dece.

Način primene: Jednom dnevno pomešati jednu dozu (5 g = 1 ravnu mericu ili 1 punu kafenu kašičicu) sa 150 ml vode u šejker-boci i popiti.

Informacije o alergenima: proizvedeno u objektu u kome se prerađuju MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, SUMPOR DIOKSID, ŠKOLJKAŠI i ostali MEKUŠCI i JEZGRASTO VOĆE.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog