Now Foods vitamin B-12 (100 kapsula)

1.590,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Now Foods vitamin B-12 (100 kapsula)

- pomaže očuvanje funkcija nervnog sistema (poboljšava koncentraciju, pamćenje i ravnotežu)
- sprečava anemiju time što stvara i regeneriše crvena krvna zrnca
- učestvuje u detoksikacionim procesima u jetri, ali i njenoj regeneraciji
- pomaže normalan rast, razvoj i apetit kod dece
- važan je za energetski metabolizam organizma
- ublažava predmenstrualne i menstrualne tegobe.

Vitamin B-12 (naziva se još i kobalamin) rastvorljiv je u vodi. B-12 je vitamin koji ima ključnu ulogu u normalnom funkcionisanju mozga i nervnog sistema, a takođe stimuliše regeneraciju jetre, ima ulogu u prevenciji steriliteta, a sa C vitaminom ima antikancerogenu funkciju. Sastavni je deo terapije kod mnogih psihijatrijskih oboljenja, ali i kod naglašne anemije, jer podstiče stvaranje eritrocita. B-12 se loše apsorbuje kroz želudac, a vezuje se za proteine pljuvačke i želudačnog soka - zato ovaj vitamin treba uzimati u obliku pastila ili sublingvalnih tableta (onih koje se stavljaju se pod jezik). Apsorpciju vitamina B-12 pomaže kalcijum, vitamini B kompleksa i vitamini A, C, E, a smanjuju duvan, kafa, alkohol, laksativi i problemi u funkcionisanju tiroidne žlezde.

B- 12 je jedan od osam vitamina B kompleksa. Obično je uključen u metabolizam svake ćelije ljudskog tela, posebno utiču na sintezu DNK, ali i sintezu masnih kiselina, kao i proizvodnju energije.

Simptomi nedostatka vitamina B-12 ponekad se mogu uočiti tek nakon pet godina od njegovog nestanka iz telesnih rezervi. To mogu biti: sekundarna pojava masne degeneracije srca, bubrega i jetre, slabljenje imuniteta i anemija. Nedostatak ovoga vitamina je vrlo čest kod isključivih vegetarijanaca - jer su mu prirodni izvori džigerica, meso, jaja, mleko - i kod ljudi posle pedesete godine života. Vitamin B-12 je sastavni deo terapije neplodnosti oba pola, a kod muškaraca usled nedostatka ovog vitamina može doći do poremećaja u produkciji semena i sperme, čak i do nedostatka spermatozoida. Odojčad dojena majčinim mlekom dobijaju dovoljne količine vitamina B-12, ali deci koja se hrane veštačkim mlekom potreban je dodatak ovog vitamina.Vitamin B12 je pogodan kao terapija protiv anemije.

Nutritivne informacije

100 g

1 tableta (0,225 g)

 

Energetska vrednost

1674 kJ/395 kcal

5,5 kJ/1,3 kcal

 

Proteini

0,5 g

0,001 g

 

Ugljeni hidrati

92,8 g

0,209 g

 

Masti

2,6 g

0,006 g

 

Aktivni sastojci

100 g

1 tableta (0,225 g)

%PDU*

Vitamin B-12 (kao cijanokobalamin)

444444 µg

1000 µg

40000

Ostali sastojc: fruktoza; sredstvo za povećanje zapremine: sorbitol; sredstva protiv zgrudvavanja: celuloza, stearinska kiselina biljnog porekla i magnezijum-stearat biljnog porekla; limunska kiselina; prirodna aroma.

Doziranje: Odrasli 1 lozengu dnevno polako otopiti u ustima i progutati.

Napomena: Proizvod ne treba da uzimaju deca, trudnice i dojilje i osobe preosetljive na njegove sastojke. Proizvod nije zamena za raznovrsnu ishranu. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

Način čuvanja: Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu van domašaja dece.

Proizvođač: Now Foods

Zemlja uvoza: SAD

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Limax d.o.o., Beograd