Nutriversum vitamin C (100 tableta)

1.140,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Nutriversum vitamin C (100 tableta)

- 1000 mg vitamina C po dozi
- Uz dodatak šipka koji potpomaže apsorpciju
- Snažno antioksidativno dejstvo
- Praktično pakovanje od 100 tableta

Vitamin C je najčešće korišćen vitaminski dodatak ishrani. Vitamin C je vitamin rastvorljiv u vodi i ključni je dodatak u odbrani imunog sistema. Iako većina životinja sintetiše sopstveni vitamin C, čovek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osetljiv na spoljne uticaje. Najpoznatije dejstvo C vitamina je učešće u stvaranju kolagena, neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, desni, zuba, kostiju i krvnih sudova. Nedovoljno unošenje vitamina C izaziva skorbut, pojavu modrica, promene na mišićima. Vitamin C spada u antioksidanse, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala. Vitamin C kao dodatak ishrani treba primenjivati kod:

- oslabljenog imuniteta, prehlada, gripa i respiratornih infekcija,
- osteoporoze i reumatoidnog artritisa,
- alergijskih reakcija, astme i raznih upala,
- bolesti srca i povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi,
- slabljenja mišića, upala i bolova u mišićima nakon treninga,
- terapije dijabetesa i katarakte,
- stresa.

Vitamin C pospešuje apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, D, B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina, regeneriše vitamin E. Njegovu apsorpciju pomažu bioflavonoidi i svi ostali vitamini i minerali, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg), alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je deo mnogih terapija i kura mršavljenja, odvikavanja od droga, alkohola (sa B kompleksom) i pušenja.

Ako želite da održavate zdravlje svog imunološkog sistema, ako je vaše telo izloženo ekstremnom stresu, često imate simptome prehlade ili patite od nesanice, ako konzumirate malu količinu voća/povrća ili ako jednostavno želite da osigurate da vaše telo dobije sve što je potrebno svih 365 dana u godini, uzmite Nutriversum Vitamin C 1000.

Aktivna komponenta

1 tableta/dnevna doza

%NRV*

Vitamin C

1000 mg

1250%

Sprašeni plod šipka

50 mg

**

*NRV – nutritivna referentna vrednost.

**NRV – nutritivna referentna vrednost nije utvrđena.

Sastojci: L-askorbinska kiselina, maltodekstrin, sredstvo za povećanje zapremine (celuloza u prahu), stabilizator (polivinil pirolidon), sprašeni plod šipka, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijumove soli masnih kiselina), humektant (sorbitol), sredstva protiv zgrudvavanja (talk, silicijum-dioksid, trikalcijum-fosfat), sredstvo za glaziranje (hidroksipropil metilceluloza).

Doziranje i način upotrebe: Uzimati 1 tabletu dnevno sa čašom vode.

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, deci, trudnicama i dojiljama, kao i osobama sa bubrežnim problemima, kamenom u bešici, obolelima od hemohromatoze i talasemije.

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Ne prekoračivati preporučenu dnevnu dozu!

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, SOJE, JAJA I JEZGRASTOG VOĆA.

Način čuvanja: Čuvati dobro zatvoreno u originalnoj ambalaži na temperaturi 5-30°C. Proizvod čuvati zaštićen od toplote, vlage i direktne sunčeve svetlosti. Proizvod ne korititi duže od 6 meseci nakon otvaranja. Držati van domašaja dece.

Proizvođač: Nutriversum

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd