6PAK omega 3 (90 kapsula)

1.490,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

6PAK omega 3 (90 kapsula)
 
- 1000 mg prečišćenog ribljeg ulja
- podrška zdravlju kardiovaskularnog sistema
- podrška zdravom vidu, kostima
- Podrška mentalnim funkcijama

Omega 3 su polinezasićene esencijalne masne kiseline i mogu biti biljnog ili životinjskog porekla. Najbogatiji izvori omega 3 masnih kiselina su: riba, naročito iz hladnih mora, fitoplankton i ulje lanenog semena.

Omega 3 masne kiseline se moraju unositi u organizam hranom, jer ih organizam sam ne proizvodi. One su glavni sastojak ćelijske membrane, neophodne su za ćelijsku regeneraciju i reprodukciju, a hormoni, koji pokreću sve funkcije u organizmu, ne mogu da se proizvedu bez njih. Dve najaktivnije i najviše proučavane komponente omega 3 su EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). Za DHA se zna da je vitalni sastojak fosfolipida ćelijske membrane kod ljudi, naročito ćelija mozga i retine. Zato je važna za normalan razvoj mozga fetusa i njegovo funkcionisanje tokom celog života, kao i za propusnost i elastičnost moždanih ćelija, što ima direktnog uticaja na raspoloženje i na kognitivne funkcije. Obe su veoma važne za fizičko i emocionalno zdravlje, a mogu da spreče i rast tumorskih ćelija i smanje nivo holesterola i triglicerida u krvi stimulišući oksidaciju masti u jetri.

6PAK Omega3 – dijetetski dodatak ishrani na bazi ribljeg ulja predstavlja dopunu ishrani Omega3 masnim kiselinama (EPA i DHA) i vitaminom E. Doprinosi smanjenju rizika od obolenja kardiovaskularnog sistema i povećanju psiho-fizičkog opšteg zdravlja.

Optimalni rezultati se dobijaju dnevnim unosom 250mg EPA i DHA.

DHA doprinosi održavanju normalne funkcije mozga i normalne funkcije vida. EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca.
 

Nutritivne informacije:

Jedna doza (1 kapsula)

Riblje ulje

1000 mg

EPA

180 mg

DHA

120 mg

Vitamin E

0,74 mg (6%)*

 
*PDU – preporučeni dnevni unos, odnosi se na dnevni unos od 2000kcal.

Upotreba: Jednu kapsulu dnevno, nemojte žvakati. Povećati dnevni unos vode tokom korišćenja proizvoda.

Upozorenje: Ne uzimati više od preporučene doze. Ne preporučeje se mlađim od 18 godina, trudnicama ili dojiljama. Čuvati van domašaja dece.

Alergen info: u proizvodnom pogonu se proizvode i proizvodi koji sadrže mleko, jaja, soju, gluten, kikiriki i ljuskare.

Čuvanje: na suvom i hladnom mestu (ne u frižideru).

Proizvođač: 6PAK

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Fitco d.o.o., Novi Sad