Scitec Nutrition mega glucosamine, 1000mg (100 kapsula)

1.240,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Scitec Nutrition mega glucosamine, 1000mg (100 kapsula)

- Pozitivno dejstvo na zglobove
- Zaštita hrskavice

Glukozamin je amino monosaharid, tacnije amino derivat D-glukoze (2-amino-dezoksiglukoza). Aminošećeri su veoma rasprostranjeni u prirodi, a glukozamin se najčešće nalazi u okviru složenih polisaharida (hitin, fungin, mukopolisaharidi vezivnog i nervnog tkiva). Komercijalni glukozamin se nalazi na tržištu u obliku hidrohlorida, sulfata i N-acetil-glukozamina.

U proizvodu Mega Glucosamine 1000mg glukozamin se nalazi u vidu glukozamin sulfata hidro hlorida, dobijenog iz ljuskara i školjkaša.

Glukozamin ulazi u sastav većine tkiva, ali je najznačajniji po tome što predstavlja komponentu vezivnog tkiva. Veći broj studija ukazuje na to da glukozamin (u količini od 1500 mg dnevno) deluje osteoprotektivno, jer ima povoljne efekte na stvaranje i očuvanje zglobne hrskavice. Pored ovoga glukozamin deluje i protivupalno.

Sportistima se naročito preporučuje konzumiranje glukozamina jer vežbanje može prouzrokovati trošenje hrskavice.  Dnevna suplementacija glukozamina može pomoći da se vaši zglobovi opuste i podmažu.

Namena: dodatak ishrani na bazi glukozamina.

Sadržaj aktivnog sastojka

g/100 g

mg/1 kapsula

mg/2 kapsule

Glukozamin-sulfat x 2KCl

od toga glukozamina

88,7

50,9

1000

574

2000

1148

Sastojci: glukozamin-sulfat x 2KCl (iz ljuskara i školjkaša); kapsula - želatin (goveđi), boje za kapsulu - titan-dioksid, bakarni kompleks hlorofilina; sredstvo protiv zgrudvavanja - magnezijum-stearat.

Način upotrebe: 1 kapsula 2 puta dnevno, pre jela.

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Primena kod dijabetičara je rizična zbog delovanja na toleranciju na glukozu, te se može koristiti samo uz redovan lekarski nadzor i titraciju doze hipoglikemika. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti!

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Informacija o alergenima: sadrži školjkaše i ljuskare. Proizvodi se u pogonu u kome se prerađuju: mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba i školjkaši.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Toplota i sunčeva svetlost mogu oštetiti ambalažu.

Proizvođač: Scitec Nutrition

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd