Scitec Nutrition mega msm 800mg (100 kapsula)

890,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Scitec Nutrition mega msm 800mg (100 kapsula)

- Olakšava bol
- Neophodan za stvaranje kolagena
- Važan je za održavanje zdrave i lepe kože

MSM (metil sulfonil metan) je oblik organskog sumpora, jednog od najvažnijih minerala u ljudskom telu, te je prisutan u svim ćelijama. MSM potiče iz okeana, gde mikroskopski plankton izlučuje sumpor koji zajedno sa morskom vodom isparava u atmosferu. Sumpor potom uz pomoć atmosferskih padavina dospeva na kopno gdje se nakuplja u biljkama. Široko je dostupan ishrani, ima ga u svežem voću, povrću, zrnevlju, ribi, mleku, kafi, čokoladi itd. U prerađenim namirnicama ga nema, jer se lako uništava u toku obrade hrane.

MSM ima brojne uloge u organizmu. Važan je za održavanje zdrave kože, neophodan je za stvaranje kolagena, jednog od glavnih elemenata hrskavice koja oblaže zglobove.

Utiče na ublažavanje bola kod osteoartritisa, reumatidnog artritisa, hroničnih glavobolja i bolova u leđima i to tako što usporava prenos impulsa bola kroz nervna vlakna.

Namena: dodatak ishrani na bazi metilsulfonilmetana – MSM.

Sadržaj aktivnog sastojka

g/100 g

mg/1 kapsula

mg/3 kapsule

Metilsulfonilmetan - MSM

86,4

800

2400

Sastojci: metilsulfonilmetan - MSM; kapsula - želatin (goveđi), boje za kapsulu - titan-dioksid, tartrazin*, brilijant plava FCF; sredstvo protiv zgrudvavanja - magnezijum-stearat.

* može nepovoljno uticati na aktivnost i pažnju kod dece

Način upotrebe: 3 puta dnevno po 1 kapsula, pre jela.

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Pre upotrebe se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. To je naročito važno za osobe koje koriste antikoagulanse i druge lekove. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti!

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Informacija o alergenima: Proizvodi se u pogonu u kome se prerađuju: mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba i školjkaši.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Toplota i sunčeva svetlost mogu oštetiti ambalažu.

Proizvođač: Scitec Nutrition

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd