Maxler arginine AAKG (300g)

2.880,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Maxler arginine AAKG (300g)

- Povećana produkcija NO (azot oksida) u telu
- Bolja misićna pumpa i bolja prokrvljenost mišića
- Bolje performanse i bolji rezultati
- Veća snaga i izdržljivost
- Brži oporavak
- Stimulacija otpuštanja hormona rasta

Aminokiselina L-Arginin je prirodni sastojak proteina biljnog i životinjskog porekla, a nalazi se u mnogim prehrambenim namirnicama: čokoladi, mesu, mlečnim proizvodima i semenkama (suncokret, susam, bundeva). Ima važnu ulogu u ljudskom organizmu, učestvuje u mnogim biohemijskim procesima čime doprinosi dobrom opštem stanju i zdravlju organizma.

Neki od pozitivnih efekata dejstva arginina su:

- lakše i brže zaceljivanje rana
- podsticanje otpuštanja hormona rasta čime se reguliše normalno funkcionisanje endokrinih žlezda čime se omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja
- izgradnja imunološkog sistema
- utiče na povećanje broja spermatozoida kod muškaraca
- učestvuje u sintezi proteina čime se pospešuje mišićni rast
- učestvuje u obnavljanju i jačanju tkiva
- snižava holesterol i krvni pritisak i na taj način smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

Jedna od njegovih najvažnijih uloga je ta što je on prekursor za sintezu azot oksida (NO) koji ima široku primenu u fiziološkim funkcijma organizma kao što su: bolja cirkulacija i smanjenje upalnih procesa.

Arginin u kombinaciji sa alfa-ketoglutaratom je veoma značajan za proizvodnju energije. Arginin alfa-ketoglutarat je transportni sistem koji pri ulasku u krvotok značajno povećava proizvodnju azot oksida što dovodi do širenja krvnih sudova čime se povećava protok krvi kroz mišićno tkivo a samim tim i efikasnije snabdevanje kiseonikom i hranljivim sastojcim. Dovodi do pojačanja i povećanja „mišićne pumpe“ nakon treninga, povećava izdržljivost i ubrzava oporavak, omogućava odrađivanje intenzivnih treninga, što je jedna od glavnih karakteristika zašto je popularan među vežbačima, sportistima i bodibilderima. Takođe, smanjuje stvaranje mlečne kiseline glavnog uzročnika mišićnog zamora, bola i usporenog oporovka.

Sastav/Nutritivna vrednost:

Aktivna komponenta:

5 g

100 g

%PDU

Mešavina aminokiselina: L-arginin,

L-arginin-alfa-ketoglutarat

5 g

100 g

*

Nutritivna vrednost:

5 g

100 g

 

Proteini

4,7 g

93,1 g

 

Ugljeni hidrati

od toga šećera

   

 

Masti

od toga zasićenih masnih kiselina

   

 

Energetska vrednost

19,6 kcal/83,6 kJ

392 kcal/1671 kJ

*PDU nije utvrđen.

Ostali sastojci: L-arginin, L-arginin-alfa-ketoglutarat, sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum dioksid), natrijum-hlorid,

Preporučeno doziranje i način upotrebe: 1 dozirna merica proizvoda (5 g) se rastvori u 200 ml tečnosti.

Upozorenje: ako se koristi još neki proteinski suplement, treba voditi računa o ukupnom unosu proteina i eventualno smanjiti doziranje. Osobe na terapiji lekovima, kao i osobe koje planiraju da idu na operaciju, treba da konsultuju lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ne koristiti ukoliko postoji alergija na neki od navedenih alergena. Konsultujte lekara pre upotrebe ukoliko koristite bilo koji lek na recept. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

Napomena: čuvati na suvom i tamnom mestu na temperaturi do 25ºC, van domašaja dece! Ne koristiti ako je folija pocepana. Dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu.

Alergeni: proizvod može sadržati GLUTEN, SOJU, LAKTOZU, ALBUMIN IZ JAJA.

Proizvođač: Maxler

Zemlja uvoza: Nemačka

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd