Inkospor mineral light (330g)

1.100,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Inkospor mineral light (330g)

- Ugljenohidratni kompleks sa vitaminima i mineralima za brzo nadoknađivanje energije prilikom napornih treninga
- Idealan za piće tokom i nakon treninga
- 9 vitamina, 3 minerala

Sportska pića, poput napitka pripremljenog od Mineral light praška za izradu napitka sa šećerom i zaslađivačima rastvorenog u vodi, su vrlo popularna forma snabdevanja energijom među sportistima tokom treninga. Ovo je jednostavan način za dopunjavanje energije u obliku ugljenih hidrata, a što je još važnije elektrolita, koji se tokom treninga izgube putem znojenja.

Napitak pripremljen od Mineral light praška brzo nadoknađuje gubitak vode i posebno je pogodan za konzumiranje tokom i nakon vežbi izdržljivosti.

Mineral light napitak možete konzumirati u četiri fantastična ukusa: breskva-marakuja, limun, narandža i višnja.

Mineral light obezbeđuje sportistima čitav spektar vitamina i minerala.

Minerali u sastavu Mineral light-a: magnezijum, kalijum i kalcijum.

Magnezijum obezbeđuje pravilno funkcionisanje nervnog sistema, mišića i enzima, pomaže rad srca, krvotoka, neophodan je za pravilan metabolizam krvi, zdravlje kostiju, zuba, mozga. Usporava starenje organizma.

Kalcijum je najzastupljeniji mikroelement u ljudskom organizmu. Oko 99% kalcijuma iz organizma nalazi se u kostima i zubima, a ostatak u krvi, limfi i čelijskim membranama. Učestvuje u regulaciji ćelijske aktivnosti. Tu spadaju funkcije nerava i mišića, hormonska delovanja, koagulacija krvi, pokretljivost ćelija i mnoge druge.

Kalijum igra važnu ulogu u mišićnoj kontrakciji (naročito utiče na akciju srčanog mišića), sprovođenju nervnih impulsa, akciji enzima i funkcionisanju ćelijske membrane. Reguliše metabolizam vode i soli unutar ćelije i reguliše osmotski pritisak i učestvuje u predaji nervnih impulsa mišićima. Osim toga kajijum igra važnu ulogu u biosintezi proteina i u pretvaranju šećera iz krvi u glikogen. Aktivira veliki broj enzima, posebno onih koji učestvuju u stvaranju energije.

Vitamini u sastavu Mineral light-a: vitamin C, vitamin E, niacin, pantotenska kiselina, folna kiselina, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6 i vitamin B12.

Vitamin C je najpoznatiji vitamin sa mnogobrojnim funkcijama. Neophodan je za očuvanje zdravlja desni i kostiju i u jačanju imunološkog sistema. Pospešuje apsorpciju gvožđa i produkciju krvnih zrnaca, snižava holesterol i pruža zaštitu od dejstva kancerogenih materija. Vitamin C je jedan od najvažnijih antioksidanata, koji smanjuju količinu štetnih produkata metabolizma u organizmu, doprinoseći boljem opštem stanju organizma. Sportisti imaju povećanu potrebu za vitaminom C, jer im je imunološki sistem više opterećen.

Vitamin E je otkriven još početkom 20. veka. On deluje kao najsnažniji prirodni antioksidans, i kao takav štiti od slobodnih radikala. Osim antioksidativne vitamin E ima i ulogu u stvaranju energije. retpostavlja se da vitamin E pozitivo utiče na dužinu života, pa se stoga naziva i »vitamin mladosti«.

Niacin se smatra najboljim sredstvom za sniženje holesterola u krvi kao i u zaštiti od raznih kardiovaskularnih bolesti. Ovaj vitamin je nephodan za zdravo stanje nervnog sistema i funkcionisanje mozga.

Pantotenska kiselina. Sam naziv ovog vitamina (»pan«) - označava mnogo, znatno, što govori o velikoj rasprostranjenosti ovog vitamina u prirodi. Jedna od važnih uloga ovog vitamina odnosi se na proizvodnju hormona adrenalnih žlezda i stvaranje energije. Dugo je vec poznato da ovaj vitamin povećava rezerve energije u organizmu i ojačava sportske mogućnosti.

Folna kiselina Ovaj vitamin učestvuje u biosintezi azotnih baza, nukleinskih kiselina (samim tim i u sintezi DNK), kreatina, metionina, u građenju aminokiseline serin a potreban je i za stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Vitamin B1 igra glavnu ulogu u pretvaranju šećera iz krvi (pre svega glukoze) u biološku energiju. On učestvuje i u nekim ključnim metaboličkim procesima u nervnom tkivu, srcu i stvaranju crvenih krvnih zrnaca (eritrocita).

Vitamin B2 je slično kao i vitamin B1 značajan za proizvodnju telesne energije. Vitamin B2 je uključen u aktivnost enzima glutation reduktaze, koja učestvuje u održanju nivoa glutationa, molekula koji štiti organizam od slobodnih radikala. Ovaj vitamin ima i antioksidativnih osobina.

Vitamin B6 ima važnu ulogu u umnožavanju ćelija i stvaranju belih krvnih zrnaca i ćelija imunog sistema.

Vitamin B12 (naziva se još i kobalamin) ima ključnu ulogu u normalnom funkcionisanju mozga i nervnog sistema, stimuliše regeneraciju jetre, ima ulogu u prevenciji steriliteta, a sa C vitaminom ima antikancerogenu funkciju. Apsorpciju vitamina B-12 pomaže kalcijum, vitamini B kompleksa i vitamini A, C, E.

Namena: prašak sa vitaminima i mineralima namenjen za izradu niskokaloričnog, hladnog napitka.

Nutritivne informacije (za ukus breskva-marakuja):

Nutritivne vrednosti

100g

33g*

Energetska vrednost

1456 KJ/342 kcal

480 KJ/113 kcal

Masti

- od toga zasićene masti

< 0,5 g

< 0,5 g

< 0,2 g

< 0,2 g

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

68,0 g

4,7 g

22,0 g

1,6 g

Proteini

< 0,1 g

< 0,1 g

So-natrijum hlorid

3,9 g

1,3 g

*vrednosti se odnose na dnevnu dozu pripremljenog napitka

Sastav proizvoda:

Sadržaj aktivnih sastojaka

100 g

33 g

% PDU*

Kalijum (kalijum-citrat i kalijum-hidrogenfosfat)

1200,0 mg

396 mg

20

Kalcijum (kalcijum-citrat)

360,0 mg

119 mg

15

Vitamin C (L-askorbinska kiselina)

182,0 mg

60 mg

75

Magnezijum (magnezijum-karbonat)

172,0 mg

57 mg

15

Niacin (nikotinamid)

36,0 mg

12 mg

75

Vitamin E (DL-α-tokoferilacetat)

30,0 mg

10 mg

83

Pantotenska kiselina ( kalcijum-D-pantotenat

18,0 mg

6 mg

100

Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid)

6,0 mg

2 mg

143

Vitamin B2 (riboflavin)

4,8 mg

1,6 mg

114

Vitamin B1 (tiamin-mononitrat)

4,2 mg

1,4 mg

127

Folna kiselina (pteroil-monoglutaminska kiselina)

606 μg

200 μg

100

Vitamin B12 (cijano-kobalamin)

3 μg

1 μg

400

PDU – preporučeni dnevni unos; * - % u dnevnoj dozi napitka

Sastojci (ukus breskva-marakuja): maltodekstrin; regulator kiselosti – L(+)-vinska kiselina; natrijum-citrat; kalijum-hidrogenfosfat; kalcijum-citrat; aroma; zaslađivači – ciklamat-natrijum, acesulfam-kalijum, saharin-natrijum; natrijum-hlorid; kombinacija skroba i šećera (dekstrin, šećer, suncokretovo ulje, skrob, kiselina – limunska kiselina); magnezijum-karbonat; koren cvekle u prahu (koncentrat soka od korena cvekle, maltodekstrin, regulator kiselosti – limunska kiselina); boje – betakaroten i riboflavin; L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid; nikotinamid; DL-α-tokoferilacetat; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-mononitrat; folna kiselina; cijanokobalamin.

Sastojci (ukus višnje): maltodekstrin; regulator kiselosti – L(+)-vinska kiselina; natrijum-hidrogenfosfat; kalijum-citrat; koren cvekle u prahu (koncentrat soka od korena cvekle, maltodekstrin, regulator kiselosti – limunska kiselina); kalcijum-citrat; zaslađivači – ciklamat-natrijum, acesulfam-kalijum, saharin-natrijum; zgušnjivač – pektin; natrijum-hlorid; biljno ulje (trigliceridi srednjeg lanca iz kokosovog i palminog ulja); magnezijum-karbonat; aroma; koncentrat zove u prahu (koncentrat zove, maltodekstrin, regulator kiselosti – limunska kiselina); L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid; boja – antocijani; nikotinamid; DL-α-tokoferilacetat; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-mononitrat; folna kiselina; cijanokobalamin.

Sastojci (ukus narandže): maltodekstrin; regulator kiselosti – L(+)-vinska kiselina; natrijum-citrat; kalijum-hidrogenfosfat; kalcijum-citrat; zaslađivači – ciklamat-natrijum, acesulfam-kalijum, saharin-natrijum; natrijum-hlorid; zgušnjivač – pektin; biljno ulje (trigliceridi srednjeg lanca iz kokosovog i palminog ulja); kombinacija skroba i šećera (dekstrin, šećer, suncokretovo ulje, skrob, kiselina – limunska kiselina); magnezijum-karbonat; aroma; boja – betakaroten; L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid; boja – antocijani; nikotinamid; DL-α-tokoferilacetat; boja – riboflavin; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-mononitrat; folna kiselina; cijanokobalamin.

Sastojci (ukus limun): maltodekstrin; regulator kiselosti – L(+)-vinska kiselina; natrijum-hidrogenfosfat; kalijum-citrat; kalcijum-citrat; zaslađivači – ciklamat-natrijum, saharin-natrijum, acesulfam-kalijum; natrijum-hlorid; aroma; kalijum-hidrogenfosfat; kombinacija skroba i šećera (dekstrin, biljno ulje (palmino ulje (ploda i jezgra), ulje kanole), šećer, modifikovani skrob, kiselina – limunska kiselina); magnezijum-karbonat; L-askorbinska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid; nikotinamid; DL-α-tokoferilacetat; kalcijum-D-pantotenat; piridoksin-hidrohlorid; riboflavin; tiamin-mononitrat; folna kiselina; cijanokobalamin.

Način upotrebe: pomešati 33 g praška (2 pune merice) sa 1 l vode i piti tokom dana.

Upozorenje: Ne preporučuje se primena kod osoba preosetljivih na neki od sastojaka proizvoda. Preporučena doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu.

Proizvođač: Inkospor

Zemlja uvoza: Nemačka

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd