Now Foods ASTAXANTHIN 4 MG (60 gel kapsula)

3.990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Now Foods ASTAXANTHIN 4 MG (60 gel kapsula)

Astaksantin je prirodni, narandžasto crveni pigment koji pripada grupi karotenoida. Najbolji izvori iz hrane su losos, škampi, jastog i on im daje ružičastu boju ljuske i/ili mesa. Flamingosi, u svom perju sadrže astaksantin od koga i potiče njihova ružičasta boja.

Astaksantin je najjači antioksidans među karotenoidima. Ispoljava 550 puta jači efekat od vitamin E i 10 puta snažniji od beta-karotena. Zbog svoje jedinstvene sturukture obezbeđuje širok spektar antioksidantnih efekata. Može da prođe krvno-moždanu i krvno-retinalnu (retina-mrežnjača) barijeru, tako da štiti mozak, nervni sistem i oči od štetnih uticaja.

NOW Astaxanthin je formulisan sa ciljem da održi zdravlje mrežnjače i celog očnog aparata.

Deluje Anti-aging, tako što štiti kožu od štetnog UV zračenja, smanjuje pojavu bora, povećava elastičnost, hidriranost i svežinu kože. Naučne studije ukazuje da astaksantin deluje antiinflamatorno. Posebnu primenu nalazi kod artritisa i drugih hroničnih bolesti kostiju. Deluje tako što smanjuje bolove i povećava pokretljivost zglobova. Povoljno deluje na kardiovaskularni sistem. Dovodi do povećane produkcije antitela pa se koristi i za jačanje imuniteta.

Najvažnije uloge u organizmu:

Prevencija oboljenja oka
Zaštita oštećenja kože pod dejstvom UV zraka
Poboljšanje funkcije nervnog sistema
Umanjuje simptome obljenja koštano-zglobnog sistema
Snižava nivo holesterola
Održava zdravlje reproduktivnog sistema
Smanjuje oštećenje mišićne membrane
Jača imunitet
Preporučena upotreba: uzimati 1 kapsulu jednom do tri puta dnevno uz obrok.

Sadržaj aktivnih sastojaka

1 kapsula (0,5 g)

Zanthin® prirodniastaksantin iz mikroalge Haematococcus pulvialis

4 mg*

* Preporučeni dnevni unos nije utvrđen

Ostali sastojci: devičansko maslinovo ulje; voda; zgušnjivači: glicerol, karagenan, sorbitol; modifikovani kukuruzni skrob; antioksidansi: ekstrakt bogat tokoferolima, ekstrakt ruzmarina.

Informacija o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju mleko, pšenica, gluten, soja, jaja, riba, ljuskari i jezgrasto voće.

Napomene: Ne preporučuje osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav i izbalansiran način života. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: Proizvod čuvati na suvom i hladnom mestu, van domašaja dece.