Blade sport® BCAA 7000 (300g)

2.390,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Blade sport® BCAA 7000 (300g)

- Podstiče izgradnju mišića
- Povećava mišićnu snagu
- Odlaže umor i ubrzava oporavak
- Sprečava razgradnju mišića
- Sa egzotičnim ukusom ananasa, lubenice, kole

Zašto BLD BCAA 7000?

Zato što je to dodatak ishrani dizajniran tako da podstiče izgradnju mišića, sprečava njihovu razgradnju, omogućava dodatni potencijal energije a odlaže i smanjuje umor i iscrpljenost. Sva ova dejstva jednog preparata omogućena su pažljivim odabirom i kombinovanjem sastojaka: BCAA (aminokiseline razgranatog lanca) u idealnom regenerativnom odnosom 2: 1: 1 (L-leucin, L-izoleucin, L-valin), L-glutamin i vitamina B6.

U pogledu izgradnje i očuvanja mišićne mase, ne postoje važnije aminokiseline od BCAA. Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) nalaze se u proteinima svih živih bića i čine trećinu dnevnih potreba za amonokiselinama kod ljudi. Igraju veoma važnu ulogu u regulaciji energije i metabolizmu proteina. BCAA dokazano ubrzavaju sintezu mišića a sprečavaju njihov katabolizam što je od neprocenive važnosti kada je organizam u stanju stresa, što intenzivan trening svakako jeste. Zahvaljujući ovakvom dejstvu aminokiselina razgranatog lanca suplementacija BCAA je siguran put za veći i brži rast mišića.

Pored BCAA u sastavu proizvoda nalazi se i L-glutamin, poluesencijalna ili uslovno esencijalna aminokiselina. Naime, pri normalnim uslovima telo uspeva da sintetiše dovoljne količine glutamina, ali pri ekstremnim, metabolički stresnim situacijama za organizam kakve su npr.

traume ili intenzivni fizički napori L-glutamin postaje esencijalna kiselina. U takvim situacijama moramo obezbediti njegov adekvatan dodatni unos.

Za šta nam sve služi L-glutamin? Jedna je od najbitnijih aminokiselina kada govorimo o uticaju na brzinu oporavka nakon treninga. Učestvuje u sintezi proteina, produkciji energije kao i u neophodnoj produkciji D-glukoze i glikogena, ima antioksidativno dejstvo i povoljno utiče na naš imunitet.

Izuzetnosti BLD BCAA 7000 doprinosi i dodatak vitamina B6 koji doprinosi sintezi proteina, održavanju normalnog energetskog metabolizma, utiče na kontrolu metabolizma proteina i glikogena, pozitivno deluje na imunitet, reguliše hormonsku aktivnost, smanjuje umor i iscrpljenost- zar treba nabrajati još?

Namena proizvoda: Napitak za sportiste u prahu koji sadrži aminokiseline razgranatog lanca (BCAA), sa zaslađivačem. Vitamin B6 doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalizaciji metabolizma proteina i glikogena i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Nutritivne vrednosti

U 100 g proizvoda

U jednoj dozi (8 g)

Energetska vrednost

1616 kJ/380 kcal

129 kJ/30 kcal

Masti

- od toga zasićene masti

< 0,5 g

< 0,1 g

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

- od toga šećeri

1,7 g

< 0,5 g

< 0,5 g

< 0,5 g

Vlakna

< 0,5 g

< 0,5 g

Proteini

88,0 g

7,04 g

So

0,03 g

< 0,01 g

(izražene vrednosti u tabeli su za ukus ananasa)

Aktivni sastojci

U 100 g

U 1 dozi (8 g)

%PDU*

L-leucin

37500 mg

3000 mg

**

L-valin

18750 mg

1500 mg

**

L-izoleucin

18750 mg

1500 mg

**

L-glutamin

12500 mg

1000 mg

**

Vitamin B6

25 mg

2 mg

143%

*PDU = preporučeni dnevni unos; **PDU nije ustanovljen

(izražene vrednosti u tabeli su za ukus ananasa)

Sastojci (ukus ananas): L-leucin; L-valin; L-izoleucin; L-glutamin; regulator kiselosti: limunska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja: kalcijum fosfat, silicijum dioksid; arome; zaslađivač: sukraloza; piridoksin hidrohlorid; boja: hinolin žuta*.

*Upotrebljena boja, hinolin žuta može izazvati neželjene efekte na aktivnost I pažnju kod dece.

Sastojci (ukus kole): L-leucin; L-valin; L-izoleucin; L-glutamin; regulator kiselosti: limunska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja: kalcijum fosfat; arome; zaslađivač: sukraloza; piridoksin hidrohlorid; boja: karamel amonijačno-sulfitni.

Sastojci (ukus lubenice): L-leucin; L-valin; L-izoleucin; L-glutamin; regulator kiselosti: limunska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja: kalcijum fosfat, silicijum dioksid; arome; zaslađivač: sukraloza; boje: kurkumin, azorubin*; piridoksin hidrohlorid.

*Upotrebljena boja, azorubin može izazvati neželjene efekte na aktivnost I pažnju kod dece.

Način primene: Pomešati 2 merice (otprilike 8 g) praha sa 200ml hladne vode i konzumirati pre, tokom i nakon treninga. Savet: Za povećanje izdržljivosti: uzeti 1-4 merice 30 minuta pre treninga. Za oporavak: uzeti 1-3 merice nakon treninga, najmanje 4 sata nakon prve doze koja je uzeta pre treninga. Ne prekoračivati dozu od 5 merica dnevno!

Napomene: Proizvod je namenjen samo zdravim odraslim osobama; Ne preporučuje se osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka preparata, deci, trudnicama i dojiljama, osobama sa oboljenjima bubrega i jetre. Moguća neželjena dejstva obuhvataju gastrointestinalne tegobe, kao što su zatvor i nadimanje. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Ne sme se prekoračiti doza od 4 merice proizvoda u toku 4 sata, niti doza od ukupno 5 merica u toku dana. Proizvod se ne sme koristiti u kombinaciji sa alkoholom. Pre upotrebe proizvoda, konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Alergen info: Proizvod može sadržati tragove glutena i jaja.

Način čuvanja: Proizvod čuvati na suvom i hladnom mestu, dobro zatvoren, van domašaja dece.

Proizvođač: Blade sport®

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd