Biotech glutamine zero (300g)

2.490,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Biotech glutamine zero (300g)

- 11 g glutamina po serviranju
- Bez šećera, bez aspartama
- Odličnog osvežavajućeg ukusa limuna
- Za, u toku i nakon treninga

Amino-kiseline su u osnovi organska jedinjenja koja su gradivni blokovi proteina. Iz tog razloga se kvalitet samih izvora proteina i meri prema amino-kiselinskom profilu koji se u njemu nalazi. U organizmima i hrani živog sveta nalazi se oko 20-ak amino-kiselina, od kojih su neke neesencijalne (što znači da ih naš organizam sintetiše), a neke su esencijalne (što znači da naš organizam nije u mogućnosti da ih sintetiše).

Glutamin se u organizmu proizvodi u određenoj meri, ali se ipak smatra uslovno esencijalnom amino-kiselinom jer pri dodatnim naporima organizma potrebne su i veće količine glutamina nego što je organizam u mogućnosti da proizvede. Samim tim je unošenje preko hrane ili suplementacije u tim slučajevima svakako poželjno. U slučaju da nema u dovoljnoj količini glutamine, telo će usled napora ili stresa krenuti u katabolizam-razgradnju u cilju svog oporavka i potrage za glutaminom iz mišića.

Glutamin je možda i najpoznatija i najčešće korišćena amino-kiselina među sportistima. Ono što prvo pomislimo kada čujemo za glutamin jeste antikatabolički efekat, odnosno zaštita mišića od razgradnje. Naravno, ništa manji efekat nema ni na oporavak mišića kao i smanjenje upala. U suštini, glutamin je bitna amino-kiselina za svaki vid oporavka organizma bilo da je to od stresa izazvanog treningom, ili bilo kog drugog oblika opterećenja organizma (bolest, naporan posao, stresan život). Pored toga glutamin ima i anabolnu funkciju u organizmu jer pomaže sintezu proteina unutar mišićnih ćelija.

BioTechUsa Glutamin Zero je proizvod koji obezbeđuje prirodan oblik L-glutamina uz osvežavajuću aromu limuna, ali bez dodatnih kalorija. Ne sadrži šećer, aspartam niti konzervanse. Jedna doza Biotechusa Glutamin Zero napitka sadrži 11 g L-glutamina koji je preporučeno konzumirati posle treninga, ili pak u toku treninga kao osveženje pošto se radi o napitku sa ukusom.

Sastav:

Aktivan sastojak

U 100 g

Po dozi (12 g)

%PDU*

L-glutamin

90 g

11g

**

*PDU = preporučeni dnevni unos ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Nutritivne informacije:

Nutritivna vrednost

U dnevnoj dozi (12 g)

U 100 g proizvoda

Energija

201 kJ/47 kcal

1675 kJ/394 kcal

Masti

-od čega zasićene

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

-od čega šećeri

 

3,7 g

 

Proteini

11 g

90 g

So

0,04 g

0,31 g

Sastojci: L-glutamin, limunska kiselina, arome, zaslađivač: sukraloza, natrijum hlorid, boja: tartrazin*.

*Upotrebljena boja tartrazin može imati nepovoljan uticaj na aktivnost i pažnju kod dece.

Način upotrebe: Uzimati 1 dozu (12g) sa 200 ml vode. Pripremati u šejkeru. Konzumirati jednu dozu dnevno. Pripremati neposredno pre konzumiranja!

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka preparata, osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju bilo kakve lekove, pre upotrebe treba da konsultuju lekara. Moguća neželjena dejstva obuhvataju gastrointestinalne tegobe kao što su zatvor, nadimanje, grčevi, gasovi. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. U toku primene preparata, neophodno je unositi dovoljno vode (najmanje 8 čaša vode dnevno). Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

Alergen info: Proizvedeno u pogonu u kom se prerađuju mleko, jaja, gluten, soja, ljuskari, sumpor dioksid i jezgrasto voće.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i sunčevih zraka. Čuvati van domašaja dece.

Proizvođač: Biotech

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog