PSP Eragon

1.499,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PSP Eragon


Proizvođač: ActiVision

Datum izlaska: 01.01.2000.

 

Veoma su retke igre rađene po knjizi ili filmu, a da su bar iznad proseka, a o nekim vanserijskim ostvarenjima da ne govorimo. Jednostavno, kada igra izlazi pred prvo izlaganje na velikom platnu, to je savršeno jasan znak da je primarna, ako ne i jedina želja autora da se izgrebe još malo novca od franšize i da se podgreje atmosfera pred nastupajuće premijerno prikazivanje. To ne mora baš nužno da znači da je igra neozbiljna i loša, ali u najvećem broju slučajeva stanje, nažalost, jeste upravo takvo.

 

 

Priča koja je predstavljena u igri Eragon prati knjigu: prepoznaju se svi bitni događaji, svi glavni likovi su tu, događanja su hronološki poređana. Samo, ono što je servirano u igri u stvari je jedna kolosalno skraćena verzija, bez kompozitnih detalja knjige, što je sa tehničke strane bio i logičan potez. Stoga igranjem definitivno ne možete steći pojmljiv utisak o delu mlađanog Kristofera Paulinija. Daleko od toga da je knjiga sjajna, no dobro, ne bih da otimam hleb već naoštrenim kritičarima književnosti.

 

Kao što se moglo i pretpostaviti, ovo je užasno linearna igra. Dakle, imate striktno zacrtanu putanju koju i da hoćete, ne možete promeniti. Eventualna odstupanja od unapred definisanog putešestvija vezana su za obližnje zabačene lokacije gde možete naići na kovčege. U kovčezima možete osvežiti health status ili pokupiti power orbs koji služe za generisanje moći koju trošite za izvesne beneficije poput magijskog ojačanja oružja. One se inače sakupljaju i ubijanjem protivnika. Ako očekujete neku veću interakciju sa svetom oko vas, nećete se previše usrećiti. Sve sa čim mladi junoša Eragon može da intereaguje jesu poneke kutije i burad, i to najviše na samom početku igre.