PSP Star Wars - The Force Unleashed

2.000,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PSP Star Wars - The Force Unleashed

 

Proizvođač: Lucasarts

Datum izlaska: 01.01.2000.

 

Ulazite u Hram Džedaja (Jedi Temple), napada vas previše imperatorskih vojnika, kojima se pridružuje i par Džedaja u nadi da će se odbraniti od vas, Dart Vejderovog tajnog učenika koji je zadužen za asasinaciju svih preživelih Džedaja u Galaksiji! Napokon se pojavila dugo očekivana igra koja ime Star Wars opravdava u svakom smislu: kako zaraznim i uvek napetim gameplay-om, tako i pričom koja je odlično prenesena na igrače.

Kao što smo napomenuli na početku, vi ste u ulozi mladog Vejderovog učenika koga je pronašao još kao bebu na Kashyyk-u. Držan u tajnosti od svih u Galaksiji, nakon Vejderovog treninga, napokon ste spremni da se bacite u akciju istrebljenja svih Džedaja. Gameplay naizgled deluje jednostavno i mahanjem vaše svetlosne sablje (Lightsaber) moći ćete da ubijete bilo kog protivnika, ali u toku napretka u igri i povećavanja broja protivnika na svakom nivou, jednostavno nećete biti u stanju da ne koristite barem neku sposobnost sile. Na početku ćete najviše koristiti Force Push i kombinaciju te sile jer prilikom najezde sveg većeg broja neprijatelja neće vam ostati mnogo mogućnosti nego malo bacanja protivnika po prostorijama. Kasnije ćete imati prilike da kombinujete razne sile i jednostavno se igrate sa svojim protivnicima. U igri ćete naići na veoma veliki i zavidan nivo sposobnosti koje su odlično odrađene i odlično izgledaju čak i na ovako malom i slabašnom sistemu. Svaku od njih moći ćete da usavršite do četvrtog nivoa pomoću poena koje dobijate ubijanjem vaših protivnika. Pored skupljanja poena, nailazićete na boje kristala pomoću kojih ćete moći promeniti boju vaše svetlosne sablje, razne kristale koji će vam povećavati razornu moć ili pojačavati sposobnosti sile i izglede drške vaše sablje. Modifikaciju sablje i pojačavanje sile možete obaviti pritiskom na start ili u vašem matičnom broju u pauzi između misija. Kao što je predstavljeno i u God of War, po nivoima ćete nailaziti na permanentno povećavanje kapaciteta energije života i energije sile. Na kraju svakog nivoa imaćete po makar jedan Boss fight, čija se završnica svodi na pritiskanje određenih tastera u određenom trenutku, po sistemu koji je uveden u igrama God of War. Pored Story moda, tu je i Force Unleashed mod, koji je jednostavno produžetak Single Player iskustva. U njemu možete birati istorijske misije, kao što je borba između Luka Skajvokera (Luke Skywalker) i Darta Vejdera. Postoji jos i Survival mod i borba jedan na jedan protiv ostalih Džedaja. Sve mogućnosti sile, sablje, kao i odela moći ćete  da koristite u odeljku Force Unleashed samo ukoliko ste to isto otključali prilikom prelaska Story moda. Igri nedostaje puna multiplayer podrška, tako da ćete sa vašim prijateljima moći da igrate samo u Ad-Hoc modu sa maksimalno četiri igrača, što je jedan od retkih minusa ovog fantastičnog ostvarenja.

Grafika je odrađena pristojno. U nekim trenucima izgleda zaista dopadljivo, ali već nakon sat vremena videćete bukvalno sve šta vam igra može pružiti po pitanju grafike. U nastavku igranja nailazićete na jednostavno ponavljanje tekstura, pejzaža, prostorija, samo sa većim brojem protivnika. Efekti su urađeni odlično, kao i propratni efekti u toku korišćenja neke sile. Teksture i modeli su na zavidnom nivou, ali ne tako dobri kao što bi mogli biti. Pre i posle svake misije priča će se razvijati kroz kratke sinematike koji su odrađeni u endžinu igre. Iako mimika i modeli izgledaju malo siromašno, režija svih cena je za svaku pohvalu i posle svakog sinematika bivate sve više uvučeni u priču. Zvuk je, kao i u svim Star Wars igrama, jedna od najboljih stavki i jednostavno nikako ne možete imati zamerke jer je sve odrađeno besprekorno. Po pitanju tehnikalija, igra je mogla biti odrađena za nivo bolje. U nekim trenucima će jednostavno stati da bi se učitao ostatak nivoa sa vašeg UMD-a, što je veoma nezgodno, a i često ubija zabavu. Nemate mogućnost manipulisanja kamere jer PSP-u nedostaje drugi analogni stik, tako da ćete nekada ići slepo u nekim pravcima kako bi izbegli rafalnu paljbu i gomilu neprijatelja.
Na kraju možemo reći da je ovo jedan sjajan naslov koji je odlično prihvaćen od igrača. Pored PSP platforme, igra se pojavila i za Nintendo DS, Wii, Xbox360, PS3 i mobilne telefone i samo nakon prve nedelje proglašena je za najprodavaniju LucasArts igru do sada, što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Za nijansu je slabija od savršenog naslova; da su joj tehničke mogućnosti na boljem nivou i da ima punu podršku multiplayer-a, sigurno bi pokupila najbolje ocene, ovako je „samo“ daleko iznad proseka.