PC Dark Souls 2 - Scholar Of the First Sin

1.800,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PC Dark Souls 2 - Scholar Of the First Sin


Proizvođač: WB Games

Datum izlaska: 01.01.2000.

OVA IGRA ZAHTEVA STEAM AKTIVACIJU.

 

Remasterovano i prošireno izdanje jedne od najboljih igara 2014. godine, Dark Souls 2 Scholar of the first sin donosi unapređenu grafiku i sadrži sva DLC proširenja koja su originalno bila izdata za igru. Posebni dodatak ovom izdanju igre su i novi likovi kao i unapređen Online mod.

 

Dok će kolega Pisodorov uživati u slasnom Bloodborneu, mene, koji sam izvukao kraću čačkalicu, čeka remiksovana verzija Dark Soulsa II, igre u koju sam spucao 97 sati, preorao sva tri DLC-a i realno video sve što se može videti... Blagi sentiment setne dosade nije potrajao duže od pola sata, a onda sam se, poput Legolasa neposredno pred bitku kod Helmovog ponora, uverio kako nikada ne treba očajavati jer rog prijatnog iznenađenja uvek zatrubi kad mu se najmanje nadate.

 

 

Dark Souls II: Scholar of the First Sin nije prost „game of the year edition” koji spaja osnovnu igru i DLC uz peglanje finalne doze bagova, kao što je bio slučaj sa PC verzijom prve igre. U pitanju je pravi, kvalitetni remiks prepun sitnih i krupnih promena, tweakova, balansno redizajniran i poboljšan u svakom pogledu. Kvalitativni jaz između Dark Soulsa II i prethodnih Souls igara ovom edicijom se opasno smanjuje, u dobroj meri zbog povećanog stepena izazova koji se stavlja pred igrača.

 

Prva friška stvar koju ćete primetiti jeste novi raspored protivnika, najčešće zaguljenijih primeraka, koje sada srećete mnogo ranije (i češće) nego u osnovnoj igri. Kad zakoračite u Forest of the Fallen Giants, osim osnovnih hollow vojnika, pored potočića ćete naleteti i na Ogrea, a na bedemima tvrđave će vas sačekati nekoliko oklopnih kornjača, daleko pre nego što ćete realno biti spremni za njih; ako rešite da odete na drugu stranu i sreću oprobate u Heide Tower of Flame, primetićete veliki broj Heide vitezova koji sede i kuliraju, čekajući da ubijete desnog bossa (Dragonrider) da bi se aktivirali i zagorčali vam kompletno popodne. Kada nakon nekoliko sati grindovanjem očistite zonu da biste eliminisali respawn protivnika (jer četiri estusa lasno potrošite pre nego što uopšte stignete do Old Dragonslayer bossa), bićete prijatno iznenađeni zmajem koji sada čuči na platformi koja je nekada bila prazna. O vremena, o običaji! Bez makar jednog primerka opreme koji daje otpornost na plamen, moraćete da ubijete zmaja koji ima isti XP i sposobnosti kao zmaj mini-bosovi u Dragon Aerie, uz minimalni manevarski prostor platforme iznad mora s koje je megalako pasti. Ako ste kukali da vam je Dark Souls II previše lak, evo idealne prilike da pojedete svoje reči, reš prepečene na zmajevoj vatri.

 

 

Iznenađenja u kasnijem toku igre eksponencijalno rastu. Pursuer boss sada počinje da vas proganja na više mesta u igri, gde egzistira u težinskoj formi jačeg moba/mini-bossa, nezavisno od toga da li ste ubili njegovu „osnovnu” verziju na vrhu tvrđave. Invazije dark spirita takođe su dosta češće, a stiče se utisak da je njihov AI poboljšan. Najupečatljiviji feeling koji stvara Dark Souls II: Scholar of the First Sin jeste obnovljeni osećaj paranoje koji izaziva čak i kod veterana koji su znali svaki ćošak osnovne verzije igre.

Titularni „učenjak prvobitnog greha” je lord Aldia, dr Frankenštajn kraljevstva Drangleic, u čijem ste zamku proveli nekoliko nezaboravnih sati i na koncu ubili njegovog pet pauka Freju. Fajt sa Aldiom vas očekuje na samom kraju igre, kad se konačno rešite Nashandre i Vendricka (i odgovorite Yes na sva njegova pitanja tokom kampanje), a nakon toga vas čeka još jedan, opcionalni kraj igre. Aldia je prilično lak boss koji je jako osetljiv na melee napade – jedina opasnost leži u njegovim AoE eksplozijama, ali ako imate Gyrm greatshield, fajt s njim biće trivijalan.

 

Minimum:

- OS: Windows 7 SP1 64bit, Windows 8.1 64bit
- Processor: AMD® A8 3870 3,6 Ghz or Intel® Core ™ i3 2100 3.1Ghz
- Memory: 4 GB RAM
- Graphics: NVIDIA® GeForce GTX 465 / ATI Radeon TM HD 6870
- DirectX: Version 11
- Network: Broadband Internet connection
- Hard Drive: 23 GB available space
- Sound Card: DirectX 11 sound device

Recommended:
- OS: Windows 7 SP1 64bit, Windows 8.1 64bit
- Processor: AMD® FX 8150 3.6 GHz or Intel® Core™ i7 2600 3.4 GHz
- Memory: 8 GB RAM
- Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 750, ATI Radeon™ HD 7850
- DirectX: Version 11
- Network: Broadband Internet connection
- Hard Drive: 23 GB available space
- Sound Card: DirectX 11 sound device