PC Plants VS Zombies - Garden Warfare 2

2.999,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PC Plants VS Zombies - Garden Warfare 2


 

Proizvođač: EA

Datum izlaska: 23.02.2016.

 

Borba za predgrađe je luđa nego ikad.
U Plants vs. Zombies Garden Warfare 2, zombiji su pobedili, a biljke su po prvu put u napadu u ovoj urnebesnoj akcionoj pucačini.
Sada kao kompletna igra nudi multiplayer mape za 24 igrača sa 6 različitih modova za igru, kao i co-op mod za 4 igrača. Zabavite se solo ili igrajte na split-screen sa prijateljem.

 

Prvi Garden Warfare pokazao je da PopCap ume da napravi izuzetno zanimljivu igru u potpuno drugom žanru nego što je to Plants vs Zombies. Pored toga, pokazali su i da im korišćenje PvZ univerzuma za druge namene nije strano i da mogu podjednako uspešno i zabavno da postave borbu biljaka i zombija u ratno akciono okruženje, a ne samo strateško-logičko. Sada je potrebno da ubede igrače da mogu da ponude nešto novo u već viđenom konceptu.


pvz1


I to “nešto novo” dolazi već sa startovanjem igre. Za razliku od prvog dela sada je pred vama odmah “dvorišno borbeno polje” odnosno Backyard Battleground koji vrca od zanimljivih dešavanja. Posmatrajte ovaj mod kao svojevrisni Skirmish odnosno brzi okršaj u koji možete “upasti” iste sekunde. A kada uskočite na ovo bojno polje, sve vam je dostupno. Možete isprobavati nove likove, nova naoružanja, taktike i ultimativno pokušati da zauzmete centralnu zastavu dok protivnici žele da učine to isto. Kompjuterski vođeni likovi stajaće vam na putu ali se i vaši prijatelji mogu pridružiti ovoj instant zabavi, ukoliko žele. Zanimljivo je i to da ovaj mod igre krije veliki broj skrivenih sekcija, prolaza i bonusa, tu je i strelište tj. polje za vežbu oružja i dosta toga drugog – ostavićemo da nešto i sami otkrijete.


pvz2


Garden Warfare 2 vas mnogo više uvlači u singleplayer aktivnosti i solo igranje nego što je to bio slučaj sa kecom. Naravno, u skladu sa lošim EA politikama morate biti online sve vreme čak i kada igrate sami sa sobom. Baze u kojima započinjete avanture sada vam nude raznorazne zadatke, u stilu MMORPG naslova, gde imate prilike da isprobate u akciji nove jedinice na obe zaraćene strane. Šteta je što je realizacija ovih misija pomalo traljava u smislu izvođenja i samog kvaliteta zadataka. No nije sve tako crno. Pre svega, kompjuterski vođeni likovi koji su vam saborci zavređuju pohvale jer su dosta pametni i neočekivano solidno odgovaraju na sve zadatke koje im postavite. Druga dobra strana je prisustvo tradicionalno britkog humora kojim Plants vs Zombies, pa i drugi PopCap naslovi, obiluju. Ne samo da se šale na svoj račun i na račun biljaka i zombija, PopCapovci su ovoga puta ubacili i omaž velikom broju dobro poznatih video igara. Pohvalno.


pvz3


Gledajući priču, biljke su nažalost izgubile rat i sada su zombiji zavladali svetom. Slično kao na primer u skoro opisanom XCOM 2, ovo stvara drugačiju sliku o čitavom sukobu i menja postavku “u korenu” (pun intended!). Zombiji tako sada deluju više defanzivno nego u prvom izdanju pa ćete videti manje i veće izmene na klasama koje odgovaraju ovome. Naravno, pored starih znanaca pojavljuju se i novi, a pozajmljivanje motiva iz drugih igara samo doprinosi zabavnom aspektu. Ko ne bi želeo titana iz Titanfalla, samo u Plants vs Zombies varijanti?


pvz4


Može se reći da PvZ 2 zapravo zaista podseća na prvi deo, ali samo u segmentima u kojima je to zapravo potrebno – sistem izvođenja, koncept, misije, bonus izazovi, “glavonje” i likovi. Dovoljan broj stvari je osvežen, među kojima su i modovi. Turf Takeover je miks Gardens & Graveyards i Herbal Assault. Vanquish je standardni Deathmatch, a posebno zabavan je Obliteration iz Battlefield 4 koji se ovde zove Gnome Bomb. Jedina šteta je što Turf Takeover, kao jedan od najzabavnijih modova, poseduje samo četiri mape.


pvz5


Unlock sistem je prisutan i dalje, tu su i kartice za pojačavanje mogućnosti likova. Pohvalno je što radi sistem importovanja karaktera iz prvog dela igre ali je pomalo čudno da su karte za “pozivanje” likova dosta poskupele u odnosu na prvi deo. Ujedno, postoji i znatno više karata, što je dobro za mogućnost izbora u naprednom delu igre, ali na samom početku ume biti problematično kada konstantno izvlačite karte koje vam zapravo nisu potrebne.


pvz6


Priča za jednog igrača i zadaci pomalo su čudni i nismo baš sigurni koliko će naići na dobar odziv kod fanova serijala. Kompjuterski vođeni likovi kao vaši saborci ponašaju se dosta dobro a Backyard Battleground kao brzi vid okršaja i zabave donosi veliko osveženje i podiže ukupan rejting Garden Warfare 2. Nove jedinice i novi modovi takođe predstavljaju dodatke vredne hvale. Garden Warfare 2 definitivno nije revolucionaran kao prvenac pre dve godine, ali dobar multiplayer zasigurno obezbeđuje sate i sate zabave za sve koji žele opušten i interesantan shooter bez previše stresa.

 


 Uvoznik:GameS

Zemlja porekla:Amerika