Inkospor x-treme l-carnitine concentrate (1l)

1.990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Inkospor x-treme l-carnitine concentrate (1l)

- Dodatak ishrani na bazi L-karnitina
- 1000 ml koncentrata sa ukusom limuna i zaslađivačima
- Poboljšava sportske performanse i metabolizam masti
- Pretvara telesne masti u dodatnu energiju
- U tečnoj formi za bržu apsorpciju

Ukus:limun


L-karnitin je karboksilna kiselina, a prisutan je u gotovo svim ćelijama organizma. Osnovna uloga mu je učešće u metabolizmu masti i oslobađanju energije, što je od naročite važnosti za srčani i skeletne mišiće. Dovodi do smanjenja telesnih masti, većeg korišćenja masnih kiselina i štednje glikogena, poboljšanja aerobne sportske aktivnosti i vazodilatacije (širenje krvnih sudova) u perifernim tkivima.

Organizam može i sam da ga proizvede sintezom iz aminokiselina metionina i lizina, ali u određenim uslovima postaje uslovno esencijlna i potrebno ju je dodatno uneti putem hrane i/ili suplementacije.

U slučaju deficita L-karnitina u organizmu, masti se ne iskorišćavaju za stvaranje energije, nego se pojačano talože u vidu potkožnog masnog tkiva. Pored povećanja masnih naslaga, nedostatak L-karnitina, izaziva umor.

Tokom sportskih aktivnosti L-karnitin povećava energetski nivo i prag izdržljivosti organizma i pomaže mu da prebrodi trening. Telo se oslanja više na masti za dobijanje energije, tako štedi glikogen i to zajedno sa redukcijom skupljanja mlečne kiseline u mišićima, produžava i povećava kapacitet vežbanja pre pojave zamora.

L-karnitin poboljšava tonus srčanog mišića i funkciju srca, stimuliše njegovo snabdevanje energijom i poboljšava rad kardiovaskularnog sistema. Takođe stimuliše sekretornu funkciju pankreasa i pokazuje pozitivan uticaj na spermatogenezu i pokretljivost spermatozoida.

Namena proizvoda: dodatak ishrani na bazi L-karnitina.

Nutritivne informacije:

Nutritivna vrednost

Po porciji (15 ml)

Na 100 ml

Energija

13 kJ/20 kcal

87 kJ / 20 kcal

Proteini

   

Masti

od kojih zasićene

   

Ugljeni hidrati

od kojih šećeri

   

So

   

Sastav proizvoda:

Sastojak

Na 100 ml

Po porciji (15 ml)

%PDU

L-karnitin

6667 mg

1000 mg

*

PDU=Preporučen dnevni unos; *=PDU nije ustanovljen

Sastojci: prečišćena voda; L-karnitin; kiselina: mlečna kiselina; konzervansi: kalijum-sorbat, natrijum-benzoat; prirodne arome limuna i limete; zaslađivači (natrijum-ciklamat, acesulfam K, saharin).

Način upotrebe: jednu porciju (15 ml) preparata dnevno popiti čisto ili razmućeno u 250 ml vode, poželjno pre vežbanja. Pre upotrebe dobro promućkati; Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka. Preporučene dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnozeženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Ne izlagati sunčevoj svetlosti. Čuvati na sobnoj temperaturi.

Proizvođač: Inkospor

Zemlja uvoza: Nemačka

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd