Dymatize Nutrition BCAA (300g)

3.110,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Dymatize Nutrition BCAA (300g)

- Sprečava razgradnju mišića
- Podstiče anabolizam - izgradnju mišićne mase
- Brži oporavak nakon treninga
- Daje više energije

Dymatize BCAAs kompleks je formula sa maksimalnim potencijalom diznajnirana da pruži 5.000 mg kompleksa čiste slobodne forme amino kiselina L-Valina, L-Leucina i L-Izoleucina i na taj način spreči bilo koju mogućnost katabolizma (razgradnje) vaših mišića. BCAAs predstavlja prvu liniju odbrane od mogućeg katabolizma!

Amino kiseline L-leucin, L-valin i L-izoleucin su tri najvažnije amino kiseline koje se nalaze u proteinima, i čine razgranati lanac. Amino kiseline razgranatog lanca (BCAA) su dobile ime po svojoj jedinstvenoj hemijskoj strukturi. Sve amino kiseline razgranatog lanca su esencijalne amino kiseline i definisane kao takve, organizam nije u mogućnosti da ih proizvede, već se moraju uneti putem ishrane.

Prisustvo amino kiselina razgranatog lanca BCAA, tokom treninga sprečava razgradnju mišićnog tkiva i stimuliše proteinsku sintezu. Ova činjenica je veoma bitna jer je velika stimulacija sinteze proteina u mišićima mehanizam koji omogućava veći i brži rast mišića.

Konzumiranje BCAA uz odgovarajući trening dovodi do mnogo veće fosforilacije enzima koji sintetišu (ugrađuju) proteine u mišić. Ovaj protein igra bitnu ulogu u inicijalnom koraku aktiviranja sinteze proteina u mišićima.

Dobro je poznato da su amino kiseline odgovorne za sintezu proteina pa im odatle i naziv 'gradivni blokovi'. Poslednjih nekoliko godina naučnici su vršili mnoga istraživanja na BCAA pokušavajući da ustanove njihove antikataboličke potencijale (sprečavanje razgradnje mišića) i anaboličke (izgradnja mišića). Istraživanja su pokazala da su BCAA veoma bitna komponenta za efektivan rast mišića, proizvodnju energije i oporavak mišića nakon treninga.

Namena: prašak za pripremu napitka neutralnog ukusa sa esencijalnim aminokiselinama L-leucinom, L-izoleucinom i L-valinom.

Nutritivne informacije:

Nutritivna vrednost

5,1 g

100 g

Energija

609 kJ/144 kcal

1638,6 kJ/392 kcal

Masti

-od čega zasićene

0 g

0 g

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

-od čega šećeri

0 g

0 g

0 g

0 g

Proteini

5 g

98 g

So

0 g

0 g

Sadržaj aktivnih sastojaka

g/5,1 g

100 g

L-Leucin

2,5

50

L-Valin

1,25

25

L-Izoleucin

1,25

25

Sastojci: L-leucin; L-izoleucin; L-valin; emulgator – lecitin iz suncokreta.

Način upotrebe: Pomešati jednu mericu (5,1 g) praška sa vodom ili omiljenim napitkom. Koristiti jednom dnevno, na primer ujutro, pre ili posle vežbanja.

Upozorenje: Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama i osobama osetljivim na neki od sastojaka.Preporučene dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenom pakovanju na hladnom i suvom mestu.

Proizvođač: Dymatize Nutrition

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd