Auto na akumulator za decu, model 220

22.400,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Auto na akumulator za decu, model 220

*Auto koristi punjive baterije.
*Punjenje baterije vrsi isključivo odrasla osoba. Stare baterije se odlažu i reciklažni otpad.
*Nemojte mesati stare i nove baterije. Takođe, koristi se tip baterija propisan od proizvođača.
*Povežite baterije, anodu na anodu, katodu na katodu.
*Zamenite baterije novim, ako ih duzi vremenski period niste koristili.
*Proverite periodično da baterije nisu korodirale ili se na neki drugi način nisu oštetile.
*Nikada ne prepravljajte strujno kolo.

Pre nego sto prvi put dete počne da vozi svoj motor ili auto, molimo Vas da vodite računa o sledećim stvarima, koje
su vrlo bitne za Vas, kao roditelja i naročito za Vaše dete, kao korisnika ove igračke:
1. Ako model auta ili motora ima dve brzine, a Vaše dete po prvi put upravlja, prebacite dugme na sporiju, odnosnu u prvu brzinu. Ta brzina je od 3-5 km/h, a to je upravo brzina ljudskog hoda i vi budite uz auto dok ga dete vozi.
2. Ako model auta ima sigurnosni pojas, odmah vežite dete, na taj način povećavate bezbednost malog vozača, a i učite ga da se ponaša savesno kada bude odrastao vozač. Navike stečene još u detinjstvu teško se zaboravljaju, a ova je veoma korisna za bezbednost.
3. Ukoliko imate model sa podesivim sedištima (model 303, iz našeg programa), podesite sedište napred/nazad da dete može bez problema pritiskati papučicu za gas, a da pritom bude udobno sedelo, leđa prislonjenih uz naslon sedišta. Tako je pravilno, a i mali vozač će lakše i bolje upravljati autom.
4. Pokažite malom vozaču funkciju na volanu, sirenu, i kažite u kojim situacijama se koristi, to će ga dodatno motivisati (zavisno od modela, u volan obično idu 2 baterije od 1.5V, koje morate naknadno kupiti, jer nisu deo standardnog paketa).
5. Naučite malog vozača da se vozilo zaustavlja tako što skloni nogu sa papučice za “gas”. Praktično, to je „‟kočnica”, kada dete skloni nogu i ne pritiska papučicu, auto automatski staje.
6. Vozilo je isključeno/dugme off. Pre nego što ga uključite/dugme on proverite okolinu, da li je bez prepreka i da li je potpuno bezbedno za vožnju. Pročitajte vise o tome u “Korisničkom uputstvu”.
7. Iskustva korisnika pokazuju da je prvi put najbolje da roditelj stane ispred auta, na maloj razdaljenosti. Obično, kada prvi put pritisne papučicu, dete to učini naglo, auto automatski “poskoči” i krene, pa se može desiti da se mali vozač uplaši, a onda je najbolje da je roditelj u njegovom vidokrugu.
8. Kod modela automobila i džipova postoji opcija vožnje unazad i to je regulisano prekidačem go/back. Bitno je objasniti detetu da pre nego sto želi da vozi u rikverc, mora zaustaviti vozilo, pritisnuti dugme za nazad, i ponovo pritisnuti gas. Vozilo će ići u rikverc. Važno je da se dete u toku vožnje ne “igra” ovim prekidačem, jer u tom slučaju, doći će do kvara na vozilu.
9. Ne vršite pritisak na dete da vozi, ukoliko vidite da okleva. To je samo strah od nepoznatog. Takođe se neka deca plaše zvuka koji auto proizvodi. U takvim momentima, pustite da vreme učini svoje i da dete samo pokaže želju.
10. Ukoliko Vase dete po prvi put vozi ovakvo vozilo, i ukoliko auto ima dve brzine, objasnite mu da neko vreme mora voziti samo u sporijoj brzini. Kada bude savladalo vožnju, možete mu pokazati da auto može ići i brže.
11. Dok dajete instrukcije nemojte vikati, činiti to mirnim i sigurnim glasom, da dete oseti da vladate situacijom.
12. Budite svesni da će biti potrebno neko vreme dok dete ne ovlada “vozačkim” sposobnostima, dok se ne opusti. Budite strpljivi, ovo će biti sjajna zabava i za Vas i za dete.
13. Razmislite o tome da ga možete naučiti nizom korisnih stvari koje se tiču pravila u saobraćaju, parkiranja, čuvanja svog auta, poštovanja drugih malih vozaca i sl.

Lista delova
1.karoserija.. 2.prenosnik 3.upravljački točak 4.točkovi 5.šrafovi 6.ratkapne 7.igla 8.retrovizori
9.vetrobran 10.sedište 11.sed.ključ 12.upravljač 13.šrafovi 14.šrafovi 15.šrafovi, A/adapter
B/daljinski upravljač

Karakteristike:
- Za jedno dete
- Akumulator 2x6V4.5Ah
- Punjač 12V1000mA (AC220-240V, DC12V)
- Vreme punjenja od 8 – 12h
- Brzina vozila od 3-5km/h
- Motor 2x25W
- Sigurnosni pojas
- Osigurač
- Retrovizori
- Predviđeno za uzrast 3+
- Preporučeno maksimalno opterećenje do 20kg
- Dimenzije i težina vozila: 107x62x48cm & 11.5kg
- Dostupne boje: Bela/ Crvena/ Crna/ Roze
- Dodatna oprema: Amortizeri, LED svetla, 3.5mm AUX priključak, USB

Zemlja porekla: Kina

Zemlja uvoza: Kina

Uvoznik: Aristom d.o.o., Niš