Twinlab l-arginine (100 kapsula)

1.190,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Twinlab l-arginine (100 kapsula)

Dejstva L-arginina na organizam:

- prekursor je za sintezu azotoksida (NO)
- stimuliše oslobađanje hormona rasta
- povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod muškaraca
- snižava holesterol i redukuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja
- potpomaže imunološke reakcije
- potpomaže stvaranje kolagena
- ubrzava oporavak i zaceljivanje rana
- pomaže metabolizam masti
- poboljšava ćelijski odgovor na dejstvo insulina
- čuva ćelije i usporava proces starenja
- snižava krvni pritisak

L-arginin je uslovno esencijalna (esencijalna za decu i sportiste) amino kiselina neophodna za normalno funkcionisanje endokrine žlezde hipofize. Zajedno sa ornitinom, fenilalaninom i ostalim neurotransmiterima, arginin učestvuje u stvaranju i izlučivanju hormona rasta (GH) iz hipofize, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja. Prirodni izvori arginina su jezgrasti plodovi, mrki pirinač, suvo grožđe, čokolada, susam i namirnice bogate proteinima.

Potreba za argininom naročito je velika kod muškaraca, pošto se 80% semene tečnosti sastoji od arginina, a njegov nedostatak može da dovede do neplodnosti. Posle tridesete godine života dolazi do skoro potpunog prestanka lučenja arginina iz hipofize, zato ga je potrebno nadoknađivati putem dodataka ishrani.

Takođe, Arginin pomaže sagorevanje masti tako što učestvuje u njihovoj transformaciji u energiju, čime se postiže mišićna masa bez masnih naslaga. Pojačava otpornost organizma na bolesti - jača imunološki sistem. Učestvujući u obnavljanju tkiva, arginin jača vezivna tkiva, čime doprinosi i zdravlju tetiva i ligamenata. Rast mišića pospešuje tako što pojačava sintezu proteina.

Za oslobađanje hormona rasta tokom noći značajni su sledeći dodaci ishrani: amino kiselina ornitin, arginin, triptofan, glicin i tirozin, koji deluju sinergijski (delotvorniji su zajedno nego pojedinačno) sa vitaminom B-6, niacinom, cinkom, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i vitaminom C. Vrhunac lučenja GH dostiže se oko devedeset minuta pošto se zaspi. Nivo prirodnog hormona rasta smanjuje se sa starenjem organizma. Negde oko pedesete godine sinteza GH potpuno prestaje. Ali dodavanjem ishrani preparata koji sadrže amino kiseline i vitamine koji podstiču oslobađanje hormona rasta, proizvodnja prirodnog hormona rasta može se vratiti do nivoa mlađe odrasle osobe.

Aktivna komponenta:

1 kapsula

%PDU

L-arginin (L-arginin hidrohlorid i -arginin)

500 mg

*

Sastojci: L-arginin (L-arginin hidrohlorid i -arginin), sredstvo za povećanje zapremine (celuloza), stabilizator (magnezijum-stearat), želatin, trigliceridi srednjeg lanca.

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 kapusla dnevno.

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka. Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Osobe sa nekim zdravstvenim problemima ili na terapiji lekovima treba da konsultuju lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu na temperaturi između 15 i 25°C. Držati van domašaja dece! Ne koristiti ako je zaštitna folija pocepana.

Proizvođač: Twinlab

Zemlja uvoza: SAD

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd