Scitec Nutrition chromium picolinate (100 tableta)

990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Scitec Nutrition chromium picolinate (100 tableta)

- učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata
- pomaže održanje stabilnog nivoa šećera u krvi
- održava zdravlje kardiovaskularnog sistema
- deluje kao sagorevač masti

Hrom zajedno sa insulinom učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata. Nalazi se uglavnom u jetri u aktivnom organskom molekulu GTF. Bez GTF je insulin neefikasan. Hrom pomaže da proteini (belančevine) stignu do mesta gde su potrebni. Deluje i kao sagorevač masti, sprečava visok krvni pritisak, održava zdravlje kardiovaskularnog sistema i koristi se čak i u slučajevima dijabetesa. Smatra se da ne unosimo dovoljno hroma, uzrok toga je u preradi namirnica pri kojoj se gubi hranljiva vrednost hrane.

Namena: dodatak ishrani koji sadrži esencijalni mineral hrom. Hrom doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata i održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.

Sadržaj aktivnog sastojka

100 g

1 tableta

%NRV

Hrom

50 mg

200 μg

500

Sastojci: sredstva za povećanje zapremine – kalcijum-fosfati, mikrokristalna celuloza; hrom-pikolinat; sredstvo protv zgrudvavanja: magnezijum-stearat.

Način upotrebe: Uzeti jednu tabletu dnevno, uz jelo.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

Upozorenja: Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Pre upotrebe se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Osobe sa istorijom hipoglikemije i dijabetesa tipa 2, treba da koriste preparate hroma veoma oprezno i uz medicinski nadzor. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Informacije o alergenima: proizvedeno u pogonu u kom se prerađuju: mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, riba i ljuskari.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu. Sunčeva svetlost i toplota mogu oštetiti pakovanje proizvoda.

Proizvođač: Scitec Nutrition

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog