Medisana digitalni toplomer sa fleksibilnim vrhom (TM-700)

1.550,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Medisana digitalni toplomer sa fleksibilnim vrhom (TM-700)

Jedan u nizu vrhunskih aparata čuvene kompanije MEDISANA (Nemačka). Kompanija MEDISANA je više od 30 godina svetski lider u proizvodnji medicinskih aparata za kućnu upotrebu (aparati za porodično zdravlje). Vrhunski kvalitet MEDISANA proizvoda obezbeđen je visokim proizvođačkim standardima i sveobuhvatnom kontrolom kvaliteta. MEDISANA proizvodi su klinički testirani, ispitani po međunarodnim standardima, i poseduju CE 0473 sertifikat, odobren od strane MPG (Medical Products Law). Visoka pouzdanost MEDISANA merača krvnog pritiska je iskazana i u garantnom roku od čak 3 godine - što predstavlja znatno više od ostalih svetskih proizvođača.

– Aksilarno, oralno, rektalno merenje temperature

– Zvučni signal na početku i kraju merenja

– Vreme merenja 60 sec

– Savitljiv vrh, pogodan za merenje kod dece

– Funkcija alarma kod povišene temperature

– Memoriše rezultat poslednjeg merenja

– Vodootporan

Toplomer TM-700 sa fleksibilnim vrhom je moderan toplomer za merenje temperature (ispod jezika (oralno), ispod pazuha (aksilarno), u rektumu (rektalno)). Jednostavan i pogodan za kućnu primenu.

KOMPLET sadrži:

- Toplomer TM-700

- Uputstvo za upotrebu

Tehničke karakteristike:

- Raspon merenja: 32.0– 42.9 0C

- Preciznost: 0.1 0C

- Tačnost merenja: ± 0.1 0C (odstupanje od stvarne telesne temperature u rasponu od 34-42 0C, kada je sobna temperatura između 18-28 0C)

- Memorija: Poslednja vrednost merenja se automatski snima

- Radni vek: oko 200 sati

- Automatsko isključenje nakon 10 minuta

- Optimalni radni uslovi: 10-40 0C

- Uslovi skladištenja: od -10 do +55 0C

- Dimenzije: 13,9 x 2,2 x  1,3 cm

- Težina: 11g (sa baterijom)

- Baterije: 1 baterija (GP-192 ili LR 41)

- Sertifikat: CE 0297

- Garantni rok za MEDISANA proizvode: 3 godine

SIGURNOSNI PODACI

Važni podaci! Sačuvajte za buduću upotrebu! Pažljivo pročitajte uputstvo za upotrebu pre korišćenja toplomera, naročito sigurnosne podatke i sačuvajte ga za buduću upotrebu. Ukoliko date nekome ovaj toplomer obavezno mu dajte i uputstvo za upotrebu. • Toplomer se sastoji od sitnih delova koje deca mogu progutati. Ne dozvolite da deca koriste toplomer bez nadzora odraslih! • Toplomer koristite isključivo za merenje telesne temperature ispod jezika (oralna), pod pazuhom (aksilarna) i u rektumu (rektalno). • Ne ostavljajte toplomer pored izvora ekstremne toplote. Postoji opasnost da baterija eksplodira. • Ukoliko nećete koristiti toplomer duže vreme izvadite bateriju. • Nemojte tresti, savijati ili udarati toplomer. Nemojte ga ispustiti. Nije otopran na udarce. • Zaštitite toplomer od direktnog sunčevog svetla, ekstremno visokih ili niskih temperatura, visoke vlažnosti vazduha, prljavštine i prašine. • Ne otvarajte toplomer. Ako dođe do kvara, nemojte pokušavati da sami popravite toplomer. Prestanite da koristite toplomer i kontaktirajte servis. •  Toplomer je u skladu sa EN 60601-1-2 standardom elektromagnetne usaglašenosti. Imajte u vidu da prenosni i mobilni HF komunikacioni sistemi mogu da utiču na ovaj toplomer.  • UPOZORENJE! Čuvajte plastično pakovanje van domašaja dece! Postoji rizik od gušenja!

Postavljanje / zamena baterije
Medisana toplomer TM 700 je odmah spreman za korišćenje, jer je baterija već ubačena u uređaj. Ukoliko se znak „     “ pojavi na ekranu posle izvesnog vremena upotrebe, potrebno je zameniti bateriju. Da biste to uradili, skinite poklopac odeljka za bateriju i izvucite odeljak otprilike 1 cm iz toplomera. Koristite neki pogodan predmet, kao što je vrh hemijske olovke, da biste pažljivo izvadili bateriju. Ubacite novu bateriju tako da znak „+“ bude okrenut na gore. Vratite odeljak nazad u toplomer i zatvorite poklopac odeljka za baterije.                    

Promena jedinice mere
Možete meriti temperaturu u stepenima Celzijusa ili Farenhajta.
Da biste izabrali jedinicu mere uradite sledeće: 1. Toplomer mora biti isključen 2. Pritisnite i zadržite dugme za uključivanje / isključivanje približno 4 sekunde da biste promenili trenutno podešavanje. 3. Izabrana jedinica mere (°C ili °F) se pojavljuje u gornjem desnom uglu ekrana.

Upotreba
Pritisnite dugme za uključivanje / isključivanje da biste uključili toplomer. Svi znaci će biti prikazani na ekranu, oglasiće se zvučni signal i na ekrenu će biti prikazana vrednost zadnjeg merenja. Ukoliko je temperatura ispod 32°C (90°F) na ekranu će pisati „Lo“, a ukoliko je temperatura iznad 42,9°C (109,9°F) pisaće „Hi“. Medisana toplomer TM 700 je sada spreman za upotrebu. Postavite vrh senzora oralno, aksilarno ili rektalno.

ORALNO MERENJE:

Postavite vrh senzora toplomera ispod jezika i zatvorite usta. Da biste izbegli netačne rezultate, tokom merenja dišite kroz nos.

REKTALNO MERENJE:

Veliki broj pacijenata smatra da je rektalno merenje neprijatno, ali se dobijaju najprecizniji rezultati. Da biste brzo i pouzdano odredili temperaturu, pažljivo postavite vrh senzora  približno 1 cm u  rektum.

MERENJE ISPOD PAZUHA – AKSILARNO

Operite pazuh pre merenja. Postavite vrh senzora ispod pazuha, spustite ruku i lagano je pritiskajte prema telu sve dok traje merenje. Toplomer će automatski početi merenje. Tokom merenja znak „°“ sve vreme treperi. Nakon merenja čuće se nekoliko tonova u trajanju oko 10 sekundi i biće prikazan rezultat merenja. Ako nastavite sa merenjem nakon zvučnih signala merenje će biti još preciznije. Ako je izmerena temperatura iznad 37,8°C (100°F), toplomer će emitovati nekoliko zvučnih signala (kraći zvučni signali).Toplomer će se automatski isključiti 10 minuta nakon prikazivanja rezultata. Da bi Vam baterija trajala duže trebalo bi da sami isključite toplomer pritiskom na dugme za uključivanje / isključivanje.

Čišćenje i dezinfekcija

Medisana toplomer TM 700 je vodootporan, što olakšava čišćenje i dezinfekciju. Očistite toplomer pre i posle korišćenja tkaninom natopljenom u blagi rastvor alkohola. Takođe, možete da potopite toplomer u namenski rastvor za dezinfekciju. Vaš prodavac će vam preporučiti odgovarajuće sredstvo za čišćenje i dati Vam savete vezane za njihovu upotrebu. Toplomer ne smete nikad prokuvavati kako biste ga dezinfikovali.

Odlaganje

Toplomer se ne sme odlagati sa otpadom iz domaćinstva. Svi korisnici su u obavezi da predaju elektronske i električne uređajime na komercijalna mesta za sakupljanje, kako bi bili odloženi na ekološki prihvatljiv način. Izvadite baterije iz toplomera pre njegovog odlaganja. Ne odlažite stare baterije sa otpadom iz domaćinsrva, već ih odnesite na posebno predviđena mesta,  reciklirajte ili dajte prodavcu. Kontaktirajte komunalnu službu ili ovlašćenog dilera radi dobijanja informacija o odlaganju.

Proizvođač: Medisana

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Vana d.o.o., Beograd