ETERIČNO ULJE ŽALFIJE (salvia officinalis), 10ml

1.090,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

ETERIČNO ULJE ŽALFIJE (salvia officinalis), 10ml


ULJA POSEDUJU SERTIFIKATE O KVALITETU KOJE DOBIJATE NA E-MAIL, NAKON NARUČIVANJA!!!


Eterično ulje žalfije (salvia officinalis L.) ima snažan aktivirajući miris i deluje stimulativno. To je zapravo bistra, gotovo bezbojna ili svetložuta tečnost, karakterističnog kamforastog mirisa i naljutog ukusa koji prati osećaj hladnoće. Etarsko ulje žalfije dobija se destilacijom vodenom parom iz osušenih listova i predstavlja metodu izbora za separaciju termolabilnog materijala. Glavne komponente ovog etarskog ulja su: α-tujon, β-tujon, kamfor, 1,8-cineol, borneol, bornil acetat, linalol, mircen, limonen, α-pinen, β-pinen, kamfen, β-kariofilen, p-cimen, α-terpinen, salviol, tujanol i α-humulen.

Eterično ulje žalfije se koristi za masnu kožu i kosu.A primenjuje se i kod zarastanja rana i uklanjanja ožiljaka, strija i modrica, zaštite od uboda insekata, lečenja peruti i suve kože glave, kao i kod proširenih pora kože lica.

Osvežava vazduh u prostoriji, ukoliko koristite u difuzerima. Za radnim stolom pojačaće koncencetraciju i razbistriti misli, naročito kombinaciji sa nanom, limunom ili ruzmarinom. 

 

NAPOMENA: Nijedno eterično ulje, osim lavandinog, se ne koristi u koncentovanoj formi, već se rastvara u nerafiniranim biljnim - baznim uljima (suncokretovo, bademovo, laneno, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, ulje pšeničnih klica, jojoba ulje, avokado,...) koja mnogostruko pojačavaju njihov učinak, jer su eterična ulja skupe i lako hlapljive smese prirodnih aromatičnih jedinjenja. Dakle, nerazblaženo etarsko ulje žalfije ne nanositi direktno na kožu. Ne preporučuje se trudnicama i deci mlađoj od 6 godina.