Wuxi Medical toplomer bez žive sa galijumom (CR.W00)

990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Wuxi Medical toplomer bez žive sa galijumom (CR.W00)

Toplomer CR-W00 je klinički / analogni toplomer bez žive je stakleni medicinski toplomer namenjen merenju telesne temperature. Tečnost pomoću koje se meri temperatura ne sadrži živu, već mešavinu drugih tečnih metala: galijuma, indijuma, kalaja. Navedene materije su u potpunosti netoksične kako za ljude tako i za životnu sredinu.

Funkcije:

- Oralno merenje temperature (usta)

- Rektalno merenje temperature (rektum)

- Aksiralno merenje temperature (pazuh)

KOMPLET sadrži:

- Toplomer CR-W00

- Uputstvo za upotrebu

Tehničke karakteristike:

- Vreme merenja: 5 min

- Raspon merenja u uvu: 35.5-42 0C

- Tačnost merenja: ± 0.1 0C

- Radni uslovi: -15 do +42 0C

- Uslovi za čuvanje: -15 do +42 0C

- Sertifikat: CE 1023

Klinički / analogni toplomer bez žive je stakleni medicinski toplomer namenjen merenju telesne temperature. Tečnost pomoću koje se meri temperatura ne sadrži živu, već mešavinu drugih tečnih metala: galijuma, indijuma, kalaja. Navedene materije su u potpunosti netoksične kako za ljude tako i za životnu sredinu.
Toplomeri su dizajnirani i proizvedeni u skladu sa Evropskom direktivom ( Rezidencijalna direktiva) saveta EU 93/42/EEC:1993 o medicinskim sredstvima kao i sa evropskim standardima  EN 12470- 1:2000 i A1 2009 (deo 1 metalni-stakleni toplomeri za maksimalno merenje tečnošću). Ekološki toplomer bez žive i metoda njegovog rada, regulisani su međunarodnom licencom za patente (patent) EP 147778681B1.

Uputstvo za upotrebu:

Očistite toplomer detaljno pre i posle svake upotrebe (vidi uputstvo za održavanje). Pre merenja proverite da li je tečnost u toplomeru neznatno ispod prve kalibrisane vrednosti 35 °C.  Da bi se tečnost unutar toplomera vratila na početni nivo (35 °C) potrebno je toplomer vratiti u plastičnu kutiju, zavrnuti fleksibilni zeleni poklopac i protresti  ga nekoliko  puta, držeći ga čvrsto za fleksibilni poklopac sve dok se nivo tečnosti ne vrati na željeni nivo. Izaberite način na koji ćete izmeriti temperaturu (oralno, rektalno, aksilarno) prema uputstvu za upotrebu i merite minimum 5 minuta kako biste izbegli grešku. Raspon merenja: od 35 °C – 42 °C. Telesna temperatura čoveka je definisana nivoom tečnosti u toplomeru na kalibrisanoj skali toplomera, koja je odštampana na samom toplomeru. Nivo tečnosti u toplomeru možete videti tako što ćete ga držati horizontalno, pod određenim uglom.

Upozorenje:
Ne koristite toplomer za oralno merenje temperature kod dece  ispod 10 godina. Koristite metode aksiralnog i rektalnog merenja temperature kod dece. Oralna upotreba toplomera zahteva da tokom merenja pacijent ne sme žvakati, govoriti ili kretati se. Toplomer nije predviđen za specifična merenja temperature (kod prevremeno rođenih beba, merenje temperature u periodu ovulacije, itd). U slučaju da razbijete toplomer i tečnosti počne da curi iz njega, upotrebite krpu u kombinaciji sa vodom ili sapunom kako biste očistili mesto na koje je tečnost iscurela. Delići polomljenog toplomera kao i iscurela tečnost mogu se odložiti kao i sav drugi kućni otpad, jer ne sadrži toksične materije. Savetujemo da izbegavate kontakt tečnosti u toplomeru (mešavinu tečnih metala), sa drugim dragocenim, plemenitim i baznim metalima.

Mere opreza:
Nemojte gristi, savijati ili suviše pritiskati toplomer kako ne bi došlo do njegovog lomljenja. Izbegavajte mogućnost da vam toplomer ispadne, kao i čuvanje toplomera na nebezbednim mestima. Čuvajte toplomer van domašaja dece. Merenje temperature bebama i deci mora biti pod nadzorom odraslih. Nemojte koristiti toplomer ukoliko primetite bilo kakav defekt ili naprslinu.

Metodi merenja temperature:

Oralna upotreba
Stavite vrh toplomera ispod jezika pacijenta sa leve ili desne strane. Pacijent mora držati usta zatvorenim oko 5 minuta.

Rektalna upotreba
Nauljite vrh toplomera (sredstvom kao što je ulje za bebe, vazelin, itd) radi lakšeg stavljanja u rektum. Pažljivo stavite vrh toplomera 1 – 2 cm u rektum pacijenta i sačekajte oko 5 minuta. Ukoliko osetite otpor prilikom stavljanja toplomera u rektum prekinite sa stavljanjem.

Aksiralna upotreba
Obrišite podpazušnu jamu suvim peškirom. Stavite vrh toplomera u podpazušnu jamu pacijenta i držite njegovu ruku čvrsto prislonjenu uz telo oko 5 minuta.

Čišćenje i dezinfekcija
Ošistite toplomer tako što ćete ga obrisati suvom krpom, i dezinfikujte vrh toplomera etanolom (etil alkohol) ili specijalnim sredstvom za dezinfekciju. Alternativno možete oprati sapunom i hladnom vodom. Stakleni deo toplomera može se dezifinkovati i čistiti kontinuirano i neograničen broj puta.

Upozorenje
Nemojte iskuvavati toplomer i nemojte koristiti vrelu vodu za čišćenje toplomera i dezinfekciju.

Garancija
Toplomer možete koristiti neograničeno ukoliko se koristi u saglasnosti sa uputstvom za upotrebu. Garancijom nisu pokrivena oštećenja prouzrokovana lomljenjem stakla toplomera ili usled neadekvatne upotrebe toplomera ili njegovog čuvanja.

Proizvođač: Wuxi Medical Instrument Factory

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: Kina

Uvoznik: Vana d.o.o., Beograd