PSV Mortal Kombat Komplete Edition

3.550,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PSV Mortal Kombat Komplete Edition


Proizvođač: WB Games

Datum izlaska: 01.01.2000.

 

 

Najbolja borilačka igra 2011. godine sada je još bolja - Komplete edition obuhvata originalnu igru i dodatne likove kao i 15 kostima, a ekskluzivno u Playstation verziji možete igrati kao Kratos iz God of War serijala.

Bonus u Playstation Vita verziji - 150 dodatnih Challenge tower nivoa.

 

Dugo je prošlo od kako je prvi Mortal Kombat krasio police igraonica. Kao i većina stvari i igra u jednom trenutku zahteva podmlađivanje i vraćanje korenima. Išao je gore – dole, levo – desno, kao da pokušava da izvede kombo. Da li je posle dvadeset jedne godine, uspeo da zadrži iskru koja ga je učinila popularnim?

Mortal Kombat Komplete Edition stigao je i na PC, posle dve godine od originalnog izlaska na konzolama. Počeo sam rivju sa pričo da je franšiza bila na sve strane. Probali su da ubace oružje kao okosnica igre, ali to je umanjilo potrebu za kombovanjem. Pokusali su da uđu u oblast Tekkena, dodavajući slobodu kretanja na sve četiri strane u 3D okruženju. Pokušali su da se osveže sa cross-overom u MK vs DC comics. Bili su bukvalno svuda. Ali… igra je bila uspešna zbog nekoliko stvari koje su se izgubile u procesu “napretka” franšize.

Posmatram igre kao hrana za zabavu. Gladni ste određene zabave i idete u restoran, kod kuvara za zabavu. Dobar kuvar će napraviti jedno odlično jelo. Kada vidi da se svima sviđa, dodavaće mu duža i malo drugačija imena ali esencijalno služiće dugi niz godina jelo sa istim ukusom. Potrebno je određeno vreme da gosti shvate da pet godina nisu jeli ništa drugo i prekinuće da dolaze. Pametan kuvar će dodavati stvari u svoje uspešno jelo, onoliko da originalni osećaj ostane isti, ali će gosta žacnuti sa nekim dodatim, novim ukusom. Nesiguran kuvar će izmetini recept toliko puta, da gosti neće znati da li je jelo dobro, loše, da li je to to što su naručili. Eventualno prvo jelo postaće nešto sasvim drugo. Kada se to desi, a videli smo najave “kuvara”, vraćaju se oirignalnom receptu. Tako je sa Blacklistom iz Splinter Cella, Resident Evilom pa i Mortal Kombatom. Odluka da se vrate korenima, bila je najpametnija stvar koju su uradili.

 

pc nightwolf mortalkombatkompleteedition

 

Zamišljen kao reboot prve tri originalne igre, port je došao za PC. A cela priča kako fajterske igre ne fukncionišu na kompu, ne pije vodu. Ja imam jedan džojpad, a moj drug se igra na tastaturi. Samim tim što nisam okoreli pro u ovakvim igrama, igram lošije. On na tastaturi nije imao nikakvih problema da poveže kombo od po desetak udaraca. Na stranu potpuno odličan port i odgovor na komande, igra izgleda prelepo na 1080p rezoluciji. Tu su stari nivoi iz prethodnih igara, ali widescreen omogućava da se unesete više u igru. Ogromne arene pune navijača, tamne šume, metroi… Sve je odrađeno standardima nove tehnologije, ali ima duh originala. Nema ni jedne statične mape u kojoj se ništa ne dešava. Iza vas će leteti bombe, eksplodirati automobili, boriće se zmajevi, Šao Kan će komentarisati koliko ste jadni (iako je on i dan danas najružniji spamer kao i pre).

 

large-4-640x350

 

Što se tiče sadržaja igre… Ne znam odakle da krenem. Ne samo da su se potrudili da igra ima osećaj originala, vraćajući se na 2D combat ali sa odlično animiranim 3D karaterima, već i dodatan sadržaj će vas baciti jedno dvadeset godina unazad, kada je igrač na igri koju je kupio imao tonu artworka, muzike i skinova za odključavanje u toku igre, suprotno od današnjeg vadipara sistema preordera superspecijalne colector edicije koja stiže sa albumom sa sličicama, koji se puni artworkom koji dodatno morate da plaćate preko buster pakova… šta god.

Kupili ste igru? Igrajte je, uživajte! Idite u Nekropolj i tamo trošite zlatnike odključavajući nove finišere, kostime, artwork i  OST mapa. Pored toga, dobijate i nekoliko novih karaktera, uključujući i Fredi Krugera. Krivo mi je zato što svačiji omiljen lik nije na PC verziji zbog ekskluzive a to je Kratos.

 

mortal-kombat-9-screens-1-990x556

 

Kombo sistem dobio je rework takođe. Za razliku od starih igara, gde je igač treba manje više da pamti niz komadni, sada je sistem fleksibilniji. Počinjete tako što krenete da kapirate lika od a do š. Igra vam da neke osnovne komboe koje možete da trenirate, ali njihovo miksovanje je pravi izazov i nagrada sama po sebi. Kada naučite koji su kratki koji dugi udarci, kako se neprijatelj ponaša ako određeni kombo krene i kako da iz trenutne situacije nastavite da ga sabijate u zemlju. Eksperimentisanje nikad nije bilo zanimljivije.

Tu su standarni, takozvani signature moves, kod svakog lika, a ti skilovi lepo idu kada ih implementirate u neki zeznuti kombo. Dodatak novom sistemu igre, tu je i power bar. On omogućava da na određene momente obrnete situaciju u vašu korist ako je neprijatelj baš zapeo da vas ubije, trošeći momentum da napravite parry block  i odbijete ga. On ima tri podeoka i svaki od njih može da se iskoristi da pojača snagu specijalnog poteza. Npr.  Kung Lao udara dva puta sa svojim obrtom. Ex verzija traje duže, ima napred slajd, i udara oko pet puta. Zavisno kog karaktera igrate, neki potezi traže i po dva cela podeoka. Kada se bar napuni do kraja… Dolazimo do novog dodatka a to je X Ray attack. Aktivira se na R1 L1 u isto vreme i lako ga je izvesti. Ali svaki karakter ima svoj uslov i daljinu na kojoj mora da bude da bi napad prošao. Takođe može da se blokira. Rendgenski napad radi to na šta zvuči. Pokazuje vam rendgenom u prerenderovanoj sceni šta vaš lik lomi neprijatelju. Od vilice do međunožja, puno stvari ćete izlomiti. Ovaj potez pravi masovnu štetu a najbolji igrači ga koriste kao zatvarač komboa, efektivno ubijajući neprijatelja u jednom prelepo izvedenom sledu udaraca.

 

mortal-kombat-komplete-edition-ps3-oferta mla-f-2779758257 062012

 

Ono što je bilo zanimljivo jeste kampanja igre. Pokriva prva tri dela i pokazuje šta se desilo sa likovima te su postali takvi. Priča Sajreksa i Sektora, kako su postali kiborzi, kako je Džeks dobio metalne ruke i slično, pokrivene su kampanjom. Igra ima preko dva sata snimaka između borbi! Daleko više sadržaja nego što se to očekuje od bilo koje igre u žanru.

Da stvari budu zanimljivije, igra naravno nudi i dodatne modove. Tu je Tag team, borba 2vs2, u kome možete da specijalnim imputom radite tag napad-promenu igrača koji dodaje na zanimljvosti borbe. Tu je online borba protiv drugih igrača, kao i 1vs1 protiv vaših prijatelja. Tu je Challenge Tower, nešto kao produženi tutorijal, koji vam daje da uradite različite zadatke. Tu su i Test Your Might i Test Your Eyes mini igre, u kojima morate da pritiskom na dugme polomite crepove, cigle i sl, ili pogodite u kojoj lobanji je oko.

Na sve to ima jedan jako zanimljim mod “Test Your Luck” u kom igrate protiv slot mašine. Da pojasnim, ima četiri  slota koji se obrću, a pritiskom na confirm zaustaljvate po jedan slot. Prvi slot će biti neprijatelj za tu borbu, dok su ostali ludi moderatori bobre kao:

Suprotne kontrole, obrnuta mapa, nema bloka, nemate ruke, nema šutiranja, nema aperkata, zombi mod… Sigurno ima još neki, pošto nisam video sve. Tona, tona sadržaja i zabave. Ko god da sebe smatra ljubiteljem dobre tabačine i starog dobrog MK-a, ne sme da propusti ovu igru!

mortal-kombat-komplete-edition-03-700x393

mortal-kombat-komplete-edition-is-coming-to-pc-this-summer