PS4 Lego Hobbit

2.999,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PS4 Lego Hobbit


 

Proizvođač: WB Games

Datum izlaska: 11.04.2014.

 

Interesovanje za filmsku trilogiju „Hobit” neprestano je na visokom nivou. Pojavljivanje igre LEGO Hobbit tempirano je tačno tako da dodatno podgreje ovaj hype (pre premijere trejlera za treći deo). Ovaj naslov ide dobro utabanim stopama svojih prethodnika iz kockastih adaptacija poznatih filmskih saga. Kao i ranije, igru krasi izvrsna vrednost produkcije (za jednu LEGO igru), sa redizajniranim elementima gameplaya koje smo videli u LEGO Gospodaru Prstenova od pre godinu dana (a koji se već bitno razlikuju od onih u prethodnim igrama s predznakom LEGO).

 

 

 

Osnovu igre čine maštovito izvedeni zasebni nivoi koji predstavljaju uspelu rekreaciju najbitnijih scena iz dosadašnja dva filma, dok će avanture iz poglavlja There and Back Again biti obrađene u naknadnom DLC-u. Od uvoda u patuljačkoj planini Erebor i večere u hobitskoj rupi, preko nadmudrivanja sa izgladnelim trolovima i podzemne bitke s goblinskim napastima, pa sve do vožnje burićima i nadigravanja sa samim Šmaugom, svaka zamisliva sekvenca brižljivo je obrađena u skladu s dešavanjima unutar scena. Prepoznatljivo (i konstantno) prebacivanje između likova s različitim sposobnostima je okosnica samog igranja, kojom je potrebno da ovladate radi izvođenja neophodnih radnji kako za završetak nivoa, tako i za prikupljanje svih mogućih bonusa u free play režimu. Spisak zajedničkih i specifičnih veština likova je ogroman, od pukog vitlanja mačevima i sekirama, preko gađanja strelama, praćkama ili čarobnjačkim štapovima, kopanja lopatama, povlačenja lancem, hvatanja stvari pecaljkom, udaranja maljem i drugo. Isto važi i za ogromnu lepezu svih mogućih i nemogućih likova koje smo do sada videli u dva filma, bez obzira na veličinu i značaj uloge (neretko i u više različitih varijanti, u zavisnosti od momenata iz filma).

Koncept ogromnog huba iz kog se pristupa pojedinačnim epizodama, koji je prisutan u većini dosadašnjih filmskih LEGO igara ponovo je, kao i u slučaju LEGO Lord of the Ringsa, zamenjen za specifično evoluiranu verziju. Nepregledno prostranstvo Međuzemlja sada je jedan ogroman, kontinualan strimujući svet kojeg bukvalno možete da prepešačite od Bilbove rupe na začelju ulice Begšot u Hobitonu, pa sve do riznica u patuljačkim dvoranama Erebora. Na ovom putešestviju sporadično obavljate radnje koje otvaraju prolaz za dalje, pri čemu dodatno povećavate već ogroman prostor za istraživanje, a tu su i, razbacani unaokolo, pomenuti nivoi nadahnuti konkretnim scenama iz filmova. Ovde možda i leži jedina prava zamerka LEGO Hobbitu. U utisku da je nešto što je pre bilo samo simpatičan prateći deo paketa, sada preraslo u praktično glavni trenutak u igri, dok ono što bi trebalo da je u fokusu sada predstavlja tek zgodni dodatak. Ogroman svet krcat je raznim bonusima, tajnim lokacijama, predmetima i tonama aktivnosti koje zahtevaju pomenuto korišćenje različitih specijalki likova koje dodajete svojoj družini kupovinom pomoću famoznih LEGO novčića.

Nasleđe mehanika iz igre LEGO Movie Videogame odnosi se na aktivno skupljanje različitog gradivnog materijala (blokovi, cigle, daske, kristali, metalne ploče i drugo), koje zatim, uz pomoć nađenih planova, na predefinisanim mestima treba iskoristiti za kreiranje određene LEGO konstrukcije (ili predmeta) koji vam omogućava dalje napredovanje. Jednom kada uložite potrebnu kvotu materijala za pravljenje mostova, platformi, ali i ključeva, oružja i slično, prelazite na zaseban prozor i mini-igru u kojoj je potrebno da potvrdite LEGO element koji se od vas traži na shemi s desne strane ekrana (uz opadajući bonus u vidu ekstra novčića koje osvajate ako sve složite pre isteka vremena). Od drugih dodatnih sitnica treba spomenuti i mogućnost uparivanja dva kockasta mališana u tag team duet, što je neophodno za prolazak na određenim mestima, odnosno u borbi s krupnijim protivnicima i mnogobrojnim bossovima.

S audio-vizuelne strane, autori igre ponovo zaslužuju ovacije i nevericu da svakom novom LEGO igrom iznova uspevaju da iznenade zaista prijatnim ili spektakularnim prizorima koji savršeno dočaravaju događaje sa velikog ekrana u ovako, naizgled, jednostavnoj formi. Kvalitetna animacija likova, razni grafički trikovi (zamućenja, isijavanja i slično), uverljivo dočarani predeli iz knjiga/filmova, impresivni engine koji podržava na stotine (pa čak i hiljade) učesnika u raznim krkljanac situacijama, i sveopšte bogatstvo detalja i prizora svedoče i da jedna „jednostavna” igra s kockama može da ima visoku produkcionu vrednost. Ovo se podjednako odnosi i na dizajn zvuka, počevši od famozno dobre orkestarske muzike iz samih filmova, do ponovne implementacije semplova i filmskih dijaloga, koji ovaj put deluju nekako prirodnije u LEGO okruženju, za razliku od prethodne igre (možda i iz razloga što su Hobbit filmovi vedriji i manje dramatičniji od svoje LOTR sabraće).

 Uvoznik:GameS

Zemlja porekla:Amerika