PS4 Murdered- Soul Suspect

6.990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PS4 Murdered- Soul Suspect


Proizvođač: Square Enix

Datum izlaska: 06.06.2014.

 

Murdered je svedena verzija L.A. Noirea, jedna B igra zasnovana na istraživanju i praćenju priče. Ovo je sandbox, ali je grad mnogo manji nego u L.A. Noireu i ima manje opcionog sadržaja. Sem toga, sam zaplet, u globalu, nije ni približno toliko „epski” (priča se dešava tokom jedne noći i ima mnogo manje likova). Ipak, to ne sputava igru. Pravi problem je što ta priča, kojoj su podređeni svi sistemi igre, po svim aspektima upada u kategoriju „ništa posebno”. U pitanju je delo tima Airtight, poznatom po igri Quantum Conundrum od pre dve godine, koja je bila reklamirana kao novi naslov Kim Svift, koautorke prvog Portala. Međutim, ona je u međuvremenu napustila Airtight, a ostali članovi tima su odlučili da naprave potpuno drugačiju igru.

 

Murdered je detektivski triler s elementima natprirodnog smešten u Salem, u Masačusetsu, grad poznat ljubiteljima istorije, trilera i pop kulture po tome što su se krajem 17. veka njegovi žitelji bavili ubijanjem „veštica”. Vi preuzimate ulogu Ronana, detektiva koji u sadašnjosti pokušava da uhvati serijskog ubicu zvanog The Bell Killer. Na početku igre Ronan gine, ali njegov duh ostaje u ovoj ravni postojanja. Na njemu je da ...dramska pauza... reši misteriju svoje smrti! U praksi, to znači da se igra maltene svodi na istraživanje, skupljanje tragova (pritisnete ’E’ kada se nađete u neposrednoj blizini traga), te na donošenje zaključaka, najčešće u vidu biranja tri dokaza (od ukupno desetak koliko ste skupili na tom mestu), koji podupiru određeni zaključak. Da to ne bi postalo previše monotono, autori su ubacili i sporadične izazove u vidu kratkih šunjalačkih deonica kao i potpuno neinteresantne izazove drugog tipa i dosta opcionih tragova, bolje skrivenih od onih glavnih.

Donošenje zaključaka je glavni element igračke mehanike. Svrha tog aspekta igre bila je da učini istragu zanimljivom, što je esencijalno kada je reč o jednom detektivskom naslovu.

 

Murdered: Soul Suspect obećava da će ponuditi potpuno novi svet misterije, gde su slučaji lični i tragovi su izvan domašaja. Igrači preuzimaju ulogu detektiva Ronan O’Connor-a, čiji život je bio veoma kratak zbog brutalne i nemilosrdne ubice. On se neće smiriti dok on ne može da dovede svoju ubicu pred lice pravde.

Koristeći svoje novo - natprirodne sposobnosti, Ronan je slobodan da istraži grad Salem, Masačusets. Komunikacija sa detektivima o njegovom slučaju je nemoguć, zato Ronan mora da pročita umove živih, uticajem na njihove misli i dela, sklapajući slagalicu, dok demonskim duhovima bori da spase svoju dušu i otkriva šokantnu istinu o tome ko je odgovoran za njegovu smrt.