PS3 Ace Combat - Assault Horizont

6.900,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PS3 Ace Combat - Assault Horizont


Proizvođač: Namco

Datum izlaska: 01.01.2000.

 

Radnja igre Ace Combat: Assault Horizon započinje u Istočnoj Africi 2015.-e godine. Kao član međunarodnog mirovnog tima, pukovnik Bishop vodi omanju vojnu diviziju u operaciju suzbijanja pobunjeničkih protesta. Međutim, operacija naglo prerasta u sukob globalnih razmera kada pukovnik Bishop shvati da pobunjenici koriste novo, moćno oružje. Ovu dramatičnu i realističnu priču napisao je najbolji Njujoršku ratni novinar Jim DeFelice. U većini misija nalazićete se u kabini aviona. Imate niz različitih letelica kojima možete upravljati, i svaka od njih ima svoje dobre i loše strane, ali razlika u upravljanju njima nije velika, pa nećete imati problema bilo koji avion da izaberete. Kada ste na nebu, locirate neprijatelja i ispalite rakete kada vam se meta nađe na nišanu, a možete i da mu priđete sasvim blizu i raspalite mitraljezom po njemu. Iako su u igri korišćeni modeli pravih aviona, njihove odlike nisu realne, jer nikada nećete ostati bez goriva i nosite na avionu nerealno mnogo vojne tehnike i naoružanja. Nove letelice koje se mogu koristiti uključuju Attack Helicopter, Door Gunner, Bomber i Gunship. Glavna novina u igri je sistem poznat kao Close-Range Assault ( CRA ) uz pomoć koga se akcija znatno približava igraču. Zovu ga Dogfight mod za bitke u vazduhu i Air Strike mod kada iz vazduha gađate ciljeve na zemlji. Ovi modovi nisu opcioni, jer neke avione ne možete uništiti bez CRA moda.

 

 

 

Kada koristite Dogfight mod, čim se nađete iza neprijateljskog aviona, kamera ga zumira i vi ga automatski pratite i krećete se mišem oko mete dok on ne pocrveni, što je znak da je meta naciljana i tada ispaljujete rakete. Ako treba da izbegnete neku drugu letelicu dok ste u ovom modu, možete ga prekinuti, ali morate da manevrišete da ne bi izgubili iz vidokruga vašu metu. To isto možete da uradite i ako ste vi meta, pa naglim manevrom možete da zamenite uloge i vi postanete gonič. Zahvaljujući CRA odlično je dočaran osećaj brzine i opasnosti dok se kovitlate u vazduhu jureći ili bežeći od neprijatelja. Kada vaša raketa pogodi metu, kamera se premesti i prikazuje rasprštane delove pogođenog aviona u plamenu koji pada ka zemlji. Pored odličnih vizuelnih efekata, i zvučni efekti su bombastični i doprinose pravoj atmosferi. Mutne teksture na zemlji kojima su bili predstavljani gradovi u prethodnim delovima igre sada su zamenjeni grafički veoma lepo odrađenim gradovima. Takođe, to više nisu neka izmišljena mesta, već lokacije u stvarnom svetu. To su Crno more, Majami, Vašington, Dubai, Pariz, Južna Afrika, Moskva, a Tokio i Havai biće naknadno dostupni preko DLC-a. Ovo je prva igra u serijalu čija se radnja dešava na Zemlji i koja ne koristi izmišljene modele letelica. Pošto se koriste satelitski snimci lokacija iz stvarnog života, moguće je videti zgrade ili lokacije, pa i pojedinačne kuće.

 

Vizuelni efekti su sjajni i detaljno prikazuju svaku eksploziju, raspadanje aviona, uništavanje trupa ili zgrada. Ali to je ono čime se igra najviše i hvali. Kada su misije u pitanju, ima mnogo ponavljanja, a i sve je prilično uprošćeno Dogfight modom, kada se borite u vazduhu, ili Air Strike modom, kada su u pitanju ciljevi na zemlji. Sve je lako i skoro automatizovano. Postoji mogućnost da izbegnete Dogfight mod i da odigrate borbu na tradicionalan način, ali onda vidite da misije ipak nisu ono što su nekad bile. Igra ima i neke dodatne elemente. Kada nemate letačke misije, možete da uđete u helikopter i pucate na neprijatelja iz njega, ili prvo možete da obojite mete na zemlji da ih obeležite pre nego što ih zaspete raketama. Te vožnje helikopterom dosta podsećaju na pucačine u prvom licu, s tim što možete da pucate sa različitih visina. Ciljanje je vrlo lako, jer se meta automatski nacilja i samo pritisnete dugme da ispalite projektil. A kada projektil ide na vas, takođe jednostavnim manevrom možete da ga izbegnete, mada u nekim momentima se desi da se dezorijentišete i završite okrenuti na sasvim drugu stranu. Igra ipak ima interesantne priče koje prate akciju. U prvoj situaciji u kojoj se nađete treba da se provlačite pored i između zgrada u avionu F-22. Ne postoji neka konkretna opasnost da ćete se slupati tokom ovih vožnji, ali imate osećaj kao da ste za dlaku izbegli smrt. Nakon toga se upoznajete sa ostalim pilotima iz međunarodne organizacije, kojoj i vi pripadate, i saznajete na koju misiju će vas poslati. Ali posle ovog interesantnog dela sve što vas čeka je predvidivo i svodi se na borbe.

 

U online multiplayer modu, misije iz kampanje su prilagođene za više igrača. Imate osam misija koje mogu igrati dva do tri igrača. Ove misije se dešavaju na različitim mestima širom sveta, mape su izmenjene u odnosu na kampanju, a ima i mnogo varijacija kada su u pitanju Dogfights, ciljanje meta na zemlji, odbrana gradova ili pratnja. Misije za helikopter su takođe dostupne u online modu. Igrači mogu da izaberu različite letelice i oružja, i da na taj način podele i zadatke među sobom. Ako neko izabere avion koji je opremljen za gađanje meta na zemlji, taj igrač će biti zadužen samo za takve misije. Ako svi izaberu isti avion i oružje, jači je osećaj timskog rada. Neprijatelji sa kojim se susrećete u multiplayer modu mnogo su jači od neprijatelja iz kampanje. Mnogi neprijateljski piloti se pojavljuju samo u online modu. Za ovakve protivnike najbolje je koristiti Dogfighting jer inače sami ne bi ste mogli tako lako da savladate neprijatelja.

 

 

 

 

U online modu sa napredovanjem sakupljate poene i oni vam omogućavaju da otključate različite nadogradnje za vaše letelice i oružja. Možete učestvovati u Deathmatch, Domination ili Capital Conquest misijama. U njima napadate neprijateljske ciljeve sve dok ne budete u mogućnosti da sletite na neprijateljsku bazu. Iako misije ponekad deluju monotone jer ima puno ponavljanja, vizuelne i zvučne karakteristike igre stvaraju dobru atmosferu za igrače, pa se neki manji nedostaci lako mogu zanemariti i možete uživati u isprobavanju vaših letačkih sposobnosti.