PS3 Lego Indiana Jones 2 - The Adventure Continues

3.400,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PS3 Lego Indiana Jones 2 - The Adventure Continues


Proizvođač: Lucasarts

Datum izlaska: 01.01.2000.

 

Da pohlepa i želja za brzom zaradom odavno nisu nešto strano kada se radi o Džordžu „Gramzi Bagins” Lukasu postalo je očigledno i u svetu video igara, i to kroz besomučnu eksploataciju njegovog najjačeg brenda. Ovih dana otišlo se i korak dalje u smislu „merdžovanja” prve dve Lego Star Wars igre u jedan zgodan igrački „paket” sa zasebnom cenom. Činilo se da će vrhunac bezobrazluka biti nova Lego Indiana Jones igra, prepakovana tako da uključi i obradu sramnog četvrtog filmskog nastavka, koji je, inače, trebalo da bude logičan deo originalnih Lego avantura doktora Džonsa. Na svu sreću, lukasarstovci su zamalo izbegli stub srama uvodeći dovoljno svežih novina u „nastavak” i podsećajući nas na to zašto su kerefeke kockalonea sa bičem i fedora šeširem tako neodoljivo zabavne.

 

 

Lego Indy 2 sastoji se od četiri potpuno nove avanture, koje donose kako scene iz poslednjeg filmskog nastavka tako i nove nivoe inspirisane originalnom trilogijom, šaljivo obrađujući događaje koji su se dešavali van onih viđenih na velikom platnu. „Kingdom of the Crystal Skull” urađen je na potpuno nov način i ovog puta sastoji se od tri nezavisna hab-sveta koji povezuju manje tematske nivoe inspirisane konkretnim scenama iz filma. Jurnjava za bonus predmetima i novčićima takođe je izmenjena jer je izbačen free play, pri čemu na nivoima sada sakupljate isključivo Lego valutu, dok sve ostale kolekcionarske predmete pronalazite na pomenutim habovima (na kojima vršite i kupovinu novih likova i vozila koji se progresivno otključavaju).

Još jedan dodatak igri je i poseban Lego creator modul unutar kog imate mogućnost dizajniranja sopstvenih Lego likova (kombinacijom biblioteke delića), mogućnost ponovne posete pređenih nivoa, dizajniranja sopstvenih avantura (modifikacijom takođe pređenih nivoa) i glavnu zvezdu večeri – Lego editor. Dotični je vrlo zabavan, ali i kruto i nezgrapno realizovan jer delove, elemente i čitave konstrukcije raspoređujete po terenu sve vreme upravljajući likom, što pomalo može i da zamara kada želite da na brzinu isprobate neku željenu kombinaciju.

S tehničke strane nema mnogo iznenađenja – kombinacija realističnih grafičkih podloga i pozadina po kojima su rasuti Lego elementi dosegla je svoj maksimum, i čini se da u nekim trenucima zaista imate utisak da klečite iznad nekog Lego playseta i igrate se sa rastrčanim kockastim vragolanima. Ovome u velikoj meri u prilog idu i odlično pozicionirana kamera (mali izuzetak su vozačke sekvence), kvalitetno animirani likovi i gomila standardno urnebesnih sinematika između nivoa.