PC Lego Batman

1.299,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PC Lego Batman


Proizvođač: WB Games

Datum izlaska: 01.01.2000.

 

Nakon tri uspešne Lego adaptacije legendarnih Lucasfilmovih hitova, Traveller’s Tales, DC Comics i Lego odlučili su da je svoju kockica-avanturu zaslužio i najčuveniji stripski i filmski maskirani osvetnik. Za razliku od svojih predhodnika, koji su bili direktno inspirisani konkretnim filmskim uzorima, Lego Batman nije baziran ni na jednoj filmskoj adaptaciji Betmenovih avantura (uz izuzetak legendarnog orkestarskog skora Deni Elfmana iz Bartonove verzije iz 1989. godine), čak ni po najnovijem filmskom hitu, koji je izazvao haos na bioskopskim blagajnama širom sveta, pa izgleda da je poklapanje u izdavanju igre čista slučajnost.

 

 

Zaplet igre je očekivano jednostavan: svi viđeniji kriminalni umovi Gotama uspevaju da pobegnu iz sanatorijuma Arkam, pod vođstvom tri glavna mastermajnda i Betmenova arhineprijatelja. U (naizgled) tri poglavlja, dinamični duo će ukrstiti svoje skakačko-tabadžijsko-sakupljačke veštine sa Ridlerom, Pingvinom i samim Džokerom, u nameri da osujeti njihove trenutne kriminalne agende, koje prete da ponovo odvuku na dno grad u kom, izgleda, nikada ne sviće. To podrazumeva čišćenje nivoa od prave bulumente svih zamislivih likova koji su ikada nastanjivali Betmenov univerzum. Pored onih važnijih, kao što su Mr. Freeze, Poison Ivy, Catwoman i drugi, ovde su mesto našli i oni manje poznatiji Betmenovi suparnici, koji su manje ili više važan deo Betmenove ikonografije skoro punih 70 godina (Clayface, Killer Moth, Man Bat i drugi).

Mehanika igranja identična je onoj iz Indy i Star Wars Lego adaptacija sa dva režima igranja, Story i Free (za ponovne posete lokacijama), uz nekoliko minimalnih i dobrodošlih dopuna originalnog koncepta. Ovo podrazumeva mogućnost da Betmen i Robin na predefinisanim mestima u nivou obuku drugačiju uniformu koja im donosi nove sposobnosti (na primer, postavljanje bombi, jedrenje ojačanim plaštom ili otpornost na vatru za Betmena i urnebesno-kempi magnetno Robinovo odelo koje mu omogućava hodanje po okomitim metalnim površinama), betarang za lančanu eliminaciju više protivnika u kratkom vremenskom roku (njihovo „tagovanje” vrši se Betmenovim simbolom, koji pozivate dužim držanjem tastera za udarac) ili korišćenje patentirane Betmenove kuke za dostizanje udaljenih platformi i lokacija. Pomenuta tri poglavlja veoma brzo će se duplirati prelaženjem bilo kog od njih, nakon čega se otvara mogućnost da iste nivoe proigrate i iz perspektive negativaca koje ste sklepali na njima, sa minimumom istih lokacija i radnji koje je potrebno opet obaviti (u tom slučaju prebacujete se iz Bet-pećine, koja služi kao standarni hab za pristup nivoima, gedžetima i drugim oktljučivim dodacima, u sanatorijum Arkam, koji obavlja identičnu funkciju za loše momke).