PC Lego Batman 2 - DC Super Heroes

1.299,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

PC Lego Batman 2 - DC Super Heroes

 

Proizvođač: WB Games

Datum izlaska: 01.01.2000.

 

Traveller’s Tales je ovih sparnih dana odlučio da efektno popuni višemesečnu prazninu koja nas deli od Lego Lord of the Ringsa nastavkom Betmenovih avantura. Pošto je mitologija prvog sina Gotama manje-više isceđena u prethodnoj igri, odluka autora da maskiranog osvetnika upare sa ostalim popularnim DC stripskim junacima (Supermen, Munja, Wonder Woman, Green Lantern i drugi) deluje kao klasičan no brainer.

Jednostavna pričica o Betmenovom „skembavanju” Gotamovog kriminalnog krema, samo da bi ih u dva sinematika kasnije oslobodio zli mastermajnd Leks Lutor, pruža sasvim dovoljan okvir za ono što će uslediti – vraćanje odbeglih vragolana nazad u ćelije Arkam azila, sada uz pomoć pomenutih junaka iz DC univerzuma. Osnovna struktura igre evoluirala je u smislu da je Gotam Siti, kao glavni hab iz kojeg su vam dostupni svi ostali nivoi, sada ogromno igralište urađeno u stilu GTA gradova, i samo krcato dodatnim sadržajima, bonusima, otključivim likovima, lovom na vešto postavljene predmete i sve ostalo što je karakterisalo ostale Lego filmske igre. Po ulicama mračne prestonice, očekivano, jurcaćete gomilom prepoznatljivih vozila iz Betman sage ili leteti unaokolo jednom kada vam se pridruže ostali likovi iz stripova (Supermen, Green Lantern i drugi).

Gameplay i dalje se vrti oko Betmenove i Robinove upotrebe specijalizovanih odela i uniformi, koje ćete pronalaziti na predefinisanim mestima. Hodanje po metalnim površinama uz pomoć Robinovog magnetnog odela, Betmenov strujni kostim za manipulaciju izvorima električne energije ili skafander za navigaciju kroz hazardne sredine vešto su ukomponovani sa zanimljivo dizajniranim nivoima, u kojima je često potrebno dobro mućnuti glavom u kom je smeru potrebno dalje ići i šta raditi. Tome u prilog ide i poslovično sjajna video prezentacija, prepoznatljiva muzička pratnja iz filmova, glasovna obrada prilikom interakcije između likova (po prvi put u Lego igrama) i standardna doza humora i parodiranja mnogih poznatih momenata iz stripova, serija i filmova (uz hajlajt u vidu konstantnih čarki između ljubomornog Betmena i nonšalantnog Supermena).

Nažalost, nekoliko propusta i čudnih dizajnerskih odluka kvare opšti utisak. Beskonsekventna „borba” sa neprijateljima (u kojoj potencijalno gubite samo Lego novčiće nakon svake „pogibije”) postala je standard za ovakve igre i Traveller’s Tales od toga ne mrda ni pedalj. Daleko veći problem predstavlja ograničenost vođenja svega tri glavna junaka gotovo ceo tok igre (Betmen, Robin i Supermen), jer će vam se tek u poglavljima pred kraj pridružiti i ostatak kockaste Justice lige. Dodatni minus je i konfuzno osmišljen sistem čuvanja trenutnog progresa unutar nivoa zato što vas igra nakon učitavanja pozicije vraća u betpećinu, uz potrebu da se ponovo odvezete do lokacije gde ste poziciju i snimili.

 

Uvoznik:GameS

Zemlja porekla:Amerika