PC Lego Lord of the Rings

1.099,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

 

PC Lego Lord of the Rings

 

Proizvođač: WB Games

Nova LEGO avantura nas vodi u dobro poznati svet Gospodara prstenova, tačnije kroz filmsku trilogiju. Igrajući kao neki od članova Družine Prstena, igrač će (sam ili sa prijateljem) obići lokacije viđene u filmskoj trilogiji i učestvovati u mnogim bitkama koje smo gledali na filmskom platnu, naravno, propraćeno dobro poznatim LEGO humorom. Kao i prethodna LEGO igra (Batman 2: DC Heroes) i LoTR nudi velike nivoe i slobodno šetkanje između misija, a za pravi LoTR doživljaj omiljene nam kockice pričaju glasovima junaka iz filmova.

 

Svi oni koji nikada nisu igrali neku od brojnih Lego igara proizvođača TT Games, možda pomisle da je neverovatno da omiljena frašiza The Lord of the Rings može da ima neke koristi od uprošćene priče i laganog gameplaya. Ta ideja zvuči apsurdno, ali ipak dosadašnja izdanja su vešto dokazala da plastične kockice i blokbasteri mogu da ispadnu dobra kombinacija. To je naročito očigledno u slučaju igre Lego The Lord of the Rings. Iako u priči nema mnogo iznenađenja, nedostatak neočekivanih preokreta u igri zapravo ide njoj u korist. Ako ste gledali film, znate priču o hrabrom Hobitu Frodou i njegovom putovanju u dobro čuvani vulkan, nadajući se da će tamo uspeti da uništi ukleti prsten koji nosi. Sva najgroznija stvorenja u zemlji bi bila presrećna da otmu prsten iz Frodovih hladnih, mrtvih ruku, a spretni ljudi koji bi trebalo da ga zaštite su i sami zauzeti vodeći neke svoje borbe. Kombinacijom avantura različitih likova, tri fantastična i ogromna filma Petera Jacksona su zgurana u jednu jedinu igru. Najnovija adaptacija ove čuvene priče ne izgleda kao njena jeftina zamena, iako su sada glavni likovi napravljeni od plastike. Najznačajniji događaji iz filmske trilogije su prerađeni u ovoj igri, čak i neki koji su napravljeni samo zarad razvoja likova ili blagog humora, kao što su nadmudrivanja Legolasa i Gimlija i njihovo nadmetanje ko će ubiti najviše orka. Koškanje, pakosno smeškanje i humor prožet tenzijama su standardna praksa u Lego igrama, a u ovoj su tu još i duži dijalozi koji su uzeti direktno iz filmova.

 

Fantastična priča, sjajna glasovna gluma, kao i solidan gameplay u kome je nasilje svedeno na minimum, privlače igrače svih uzrasta koji će sigurno želeti da iznova igraju ovu igru, čak iako znaju kako se sve završava. Nivoi se obično sastoje od niza osnovnih zagonetki sa ponekom bitkom protiv manje grupe neprijatelja, koje je veoma lako savladati. Možete brzo da menjate lik koji kontrolišete kako bi ste mogli da koristite moći svakog od njih, a dobra stvar je to što ni jedan lik ne može da izgubi život za stalno. Likovi mogu na kratko da se raspadnu na delove, ali se skoro odmah vraćaju u akciju i nikada ne ispadaju iz igre. Jedina kazna koju možete da dobijete je da izgubite deo tokena koje sakupljate i ne dobijete True Adventurer bonus kada završite nivo. Put od prologa igre do odjavne špice ne traje duže od deset, ili dvanaest sati, ali ako želite da završite igru kompletno, sto posto, trebaće vam još toliko vremena. Uglavnom imate opciju da odaberete kakvo iskustvo želite da dobijete od igranja. Sadržaja za istraživanje ima mnogo. Do naredne sekvence priče vodi vas staza od tokena, a zastavice su rasprostranjene po celoj mapi i obeležavaju mesta ulaska u naredne nivoe. Međutim, za kretanje po mapi i nije neophodna neka posebna pomoć, jer je snalaženje jednostavno. Moguće je lako preći direktno na mesta koja ste već posetili, ili možete konsultovati mapu i već određene smernice kretanja. Putanja kojom su poređani tokeni vode vas direktno do odabrane tačke, osim ako vi sami ne skrenete sa tog puta zbog nečeg što vam se učini zanimljivije. Takva skretanja sa putanje nisu problem, jer se svetleća staza sa tokenima odmah prebacuje i kalkuliše novu i najbolju rutu do vašeg odredišta od trenutne lokacije na kojoj se nalazite. Ova mehanika nije novina u video igrama, i u Lego franšizi, ali je neverovatno korisna.

 

Ukoliko odlučite da svoju glavnu misiju malo zanemarite, ili ako nastavite da igrate igru nakon što ste očistili poslednji nivo priče, otkrićete brojne male i zabavne razonode. Glavni način da ubijete vreme je da prikupite delove belog mitrila i da ga date kovaču u selu Bree koji će od njih napraviti novu, korisnu opremu za vaše likove, ali samo ako mu oni donesu i nacrte koje dobijate tokom misija i završavanjem sporednih zadataka koje povremeno zadaju NP likovi. Nekada pronalazite te kocke dok se krećete po tom svetu i treba samo da se popnete na drvo ili istražite pećinu da bi ste ih pokupili. U nekim drugim slučajevima, možda ćete morati da se takmičite u kratkoj checkpoint trci, ili da porazite određeni broj neprijatelja u okviru određenog vremenskog perioda. Možete da konsultujete mapu kako bi ste pronašli lokacije najbližih kockica ili da se sastanete sa likovima koji se otključavaju, a koji počinju da lutaju mapom kako vi napredujete kroz kampanju. U interakciji sa svetom, uvidećete da će vaše iskustvo biti mnogo bolje ukoliko povedete partnera, jer onda ne morate sve da odradite sami. Sigurno nećete imati nikakvih problema sa ubeđivanjem prijatelja ili člana porodice da vam se pridruže kao partner u misijama, pošto je igra zaista zabavna. Neka mesta deluju gotovo stvarna, kao na primer, vodopadi koji huče, ptice koje uzleću i pri tome im jasno čujete mahanje krilima. Jedini tehnički poblem je povremeno pojavljivanje objekata u daljini sasvim niotkuda, ali ovo se ne dešava često, pa samim tim i ne predstavlja neki veliki problem. Prijatelji kojima se dopadne ono što vide dok vas gledaju kako se igrate će sigurno veoma lako biti dovedeni u iskušenje da se i sami priključe igri, što je veoma jednostavno, a isto tako mogu napustiti igru kada god žele, a to se nikako neće odraziti na drugog igrača. Dva igrača takođe ne moraju da budu sve vreme jedan uz drugoga. Ukoliko razdaljina između njih u nekom određenom momentu postane prevelika, ekran se odmah podeli na dva dela pomoću dijagonale kako bi svaki igrač mogao da sledi svoje istraživanje. Vi i vaš partner se možete odvojiti, da svako krene svojim putem, i da se sastajete samo onda kada treba da se borite sa neprijateljima ili rešavate kooperativne zagonetke. Pošto rešavanje zagonetki obično podrazumeva trčanje do najbližeg parčeta osvetljene površine na zemlji i korišćenje određenog predmeta kako bi ste raščistili stazu do naredne prepreke, veoma je lako za novajlije da se brzo nauče kako sve funkcioniše. Neki izazovi u igri moraju da se završe dva puta, što obezbeđuje da oba igrača budu zauzeta.

 

Iako mnoge zagonetke koje rešavate u igri nisu ništa posebno, s obzirom na njihov prost dizajn, proizvođači su ubacili i neke delove koji na jedan lep način pretvaraju fiktivne događaje u zabavne izazove. Na jednom nivou morate da lutate močvarom i da izbegavate istovremeno krilate zveri. Bićete znatno oštećeni ukoliko ne pronađete zaklon za sva tri lika u vašoj ekipi kada vidite zveri da kruže nebom. U jednoj drugoj sceni, prokletsvo prstena skoro da odvuče Frodoa u smrt, ukoliko ga ostavite sasvim samog, tako da morate uvek da ga držite na oku dok tražite alternativne puteve ka vašem cilju. Ima i nekih sjajnih boss borbi u igri i mnoge od njih su jedinstvene i stvarno ambiciozne, naročito par sena u kojima se pojavljuju slonovi. Učestalost ovakvih scena pokazuje da igra nije samo standardna puzzle ili akciona igra na temu Lord of the Rings. Na ponekim nivoima genijalni proizvođači su uneli scene koje nisu mnogo prijatne kad ih igrate po drugi ili treći put. Tada možete da uvedete nove likove u poznata okruženja, i oni mogu da pronađu tajne koje pre toga nisu bile dostupne. Poznate scene odmah postanu interesantnije. TT Games i Lego su učinili pravi potez kada su se 2005. ujedinili da bi napravili Lego Star Wars, i ta unija se pokazala kao prava stvar koja donosi veoma značajne rezultate. Lego The Lord of the Rings je najverovatnije najbolja stvar koju su ovi partneri napravili. Ovo je sjajna mešavina kooperativnog gameplaya i puzzle avanture sa veoma dobrom pričom, koja i dalje ostaje najbolja priča koju je Hollywood ikada ekranizovao. Ukoliko do sada niste igrali ni jednu Lego igru, ova igra je odličan izbor da počnete.

 

Sistemski zahtevi:


OS: Windows XP, Vista,7
CPU: Intel Core 2 Duo, 2 GHz, AMD Athlon 64 X2 3800+
RAM: 1 GB
HDD: 1 GB
Grafička kartica: Nvidia GeForce 7600, ATI Radeon 1950

 

 Uvoznik:GameS

Zemlja porekla:Amerika