PC LEGO Harry Potter Years 1-4

1.099,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

PC LEGO Harry Potter Years 1-4

 

Proizvođač: WB Games

 

Nakon odličnih konverzija saga Star Wars i Indiana Jones u svet malih, rastrčanih kockastih vragolana, za Traveller’s Tales i Lego klasični no brainer bio je da koncept koji dobija ne treba menjati i da se samo treba obrušiti na sledeću franšizu iz bogatog Lego kataloga baziranog na filmovima. Dok slobodno tipujemo na to da će sledeći na tapetu biti „Gospodar prstenova” ili „Pirati sa Kariba”, tokom ovog leta autori prethodnih kockastih hitova rešili su da obraduju sve male i velike legofile igrom iz još malo pa sedmodelne filmske sage „Hari Poter”.

 

 

http://www.sk.rs/2010/08/siop09.velika.jpg

 

Iako dobitnu kombinaciju ne treba menjati, Lego Harry Potter donosi nekoliko ne toliko suštinskih, ali svakako dobrodošlih novina u već poznati koncept oživljavanja avantura sa filmskog platna u izvođenju Lego igračkica (i, kao što je iz naslova očigledno, inspirisanih prvim kvartetom filmova). Kao prvo, sistem velikog hub nivoa iz kog se odlazi na sve ostale lokalitete, uredno poređane po hronologiji iz filma, ovde je malo izmenjen. S jedne strane, tu je Dijagon-aleja (sa krčmom Probušeni kotao), prepuna radnji i radnjica u kojima se nalazi gomila standardnih bonusa koje otključavate/kupujete (dodatni likovi, magije, raznorazni outfiti i uniforme, projektor za pregled sinematika, grafičke drangulije i zezalice na likovima, unos šifri i sl.). Na kraju ulice nalazi se banka Gringots sa gomilom bonus nivoa i editorom nalik onom iz poslednje Lego Indy avanture. S druge strane je zamak Hogvorts, koji predstavlja ogroman activity centar odakle posećujete konkretne nivoe i u kojem ćete učiti nove magije (neophodne za rešavanje mnogobrojnih problema tokom igre), sakupljati novčiće i pronalaziti čitavu gomilu dodatnih aktivnosti, mini-igara, bonus kockica, lego novčića i sl. Kao i ranije, pojedini likovi verzirani su za određene specijalnosti (Harijeva nevidljivost, Hermionino čitanje magičnih knjiga i Ron, čiji pacov Skobers može da se zavuče na nepristupačna mesta). Novost je to što zajedničke magije i veštine sada birate iz cirkularnog menija umesto da likovi barataju samo jednim fiksnim skillom kao ranije. Ogroman potencijal „Hari Poter” filmova, sa gomilom detalja, sitnica i likova, praktično je idealan za Lego tretman, jer su svaka šušumiga i zvrčka pronašle svoje mesto i u igri.

S audio-vizuelne strane nema mnogo iznenađenja. Kombinacija solidno modelovanih lokaliteta po kojima su rasuti odlično animirani kockasti veseljaci neodoljiva je kao i prvog dana, dok iznad svega tutnji kvalitetna muzička pratnja, standardno licencirana iz filma.

 Uvoznik:GameS

Zemlja porekla:Amerika