Scitec Nutrition mega arginine (90 kapsula)

2.190,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Scitec Nutrition mega arginine (90 kapsula)

- 1300mg arginina po kapsuli
- obezbeđuje pojačanu vazodilataciju
- stimuliše lučenje hormona rasta
- održava mišiće u anabolizmu

Arginin je uslovno esencijalna amino kiselina, što znači da ga ljudski organizam proizvodi, ali u suviše malim količinama, te je vežbačima potrebna suplementacija argininom.

L-arginin prirodno može da stimuliše lučenje hormona rasta pri sintezi nekih supstanci, što direktno utiče na anaboličke procese u mišićima i oksidaciji telesnih masnoća. L-Arginin je ključna komponenta u lancu produkcije azot-monoksida (NO), kao osnove iz koje enzim NO-sintaza izdvaja NO iz arginina, a koji je u organizmu odgovoran za širenje krvnih sudova (vazodilataciju) i, samim tim, povećan protok krvi kroz mišić i povećanje priliva hranjivih materija u mišić. Što više hranjivih materija dovedemo u mišić, to će i mišić imati veći potencijal za rast.

Preparati koji sadrže l-arginin pojačavaju produkciju NO, koja se i inače dešava tokom vežbanja u teretani, odnosno pri jakim mišićnim kontrakcijama, koje daju poznati osećaj napumpanosti u muskulaturi. Samo širenje krvnih sudova je l-argininu i srodnim preparatima donelo veliki uspeh kod problema sa potencijom, kod muškaraca kod kojih je ona prouzrokovana lošom prokrvljenošću genitalnog regiona.

Sada je iz Scitec Nutritiona stigla novina u obliku Mega Arginina, koji s pravom nosi takav naziv, jer u jednoj kapsuli ima 1300mg arginina!

Namena: dodatak ishrani na bazi L-arginina.

Sadržaj aktivnog sastojka

U dnevnoj dozi (1 kapsula)

L-arginin HCl

1300 mg*

* Referentni dnevni unos nije ustanovljen

Sastojci: L-arginin hidrohlorid; kapsula – želatin (goveđi), sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat, boje kapsule: titan-dioksid, gvozdje oksid crni, brilijant crna BN).

Upotreba: uzeti 1 kapsulu dnevno 30 min pre treninga.

Upozorenje: Ne preporučuje se deci, trudnicama, dojiljama, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i koriste lekove, pre upotrebe preparata treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ukoliko proizvod sadrži adsorbere vlage (vidno se razlikuju od proizvoda)-ne jesti ih!

Napomene: Koristiti ovaj proizvod kao deo zdrave, izbalansirane ishrane, a ne kao njenu zamenu. Čuvati van domašaja dece.

Informacije o alergenima: Može da sadrži tragove MLEKA, SOJE, JAJA, GLUTENA, JEZGRASTOG VOĆA, KIKIRIKIJA, RIBA I LJUSKARA.

Proizvođač: Scitec Nutrition

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog