Scitec Nutrition l-glutamine (300g)

1.790,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Scitec Nutrition l-glutamine (300g)

- brži oporavak i regeneracija organizma
- prirodni podsticaj anabolizma (izgradnja mišićne mase)
- sprečavanje katabolizma (razgradnje mišića)
- snažniji imunitet

Glutamin je jedna od najvažnijih aminokiselina, kako u bodibildingu tako i u sportovima izdržljivosti jer značajno utiče na oporavak nakon napornih treninga.Glutamin ubrzava celokupni telesni oporavak igrajući naročito važnu ulogu u obnovi i izgradnji mišićne mase. U slučaju bolesti i stresa (trening je takođe stres) muskulatura iziskuje više glutamina nego što organizam može da obezbedi i generiše iz sopstvenih rezervi. U ovoj potrazi počinje razgradnja mišićnog tkiva što rezultuje neželjenim efektima. Navedeni proces se može izbeći dodatnim unosom preparata glutamina.

Glutamin ima snažan uticaj na metabolozam proteina (povećanje njihove ugradnje), na efikasnu sintezu glikogena u jetri (povećanje energetskih zaliha), a direktno utiče i na smanjenje upala mišića. Stimuliše lučenje prirodnog hormona rasta i u sadejstvu sa insulinom povećava obim mišićnih ćelija.

Pored svega, on obezbeđuje gorivo i za moždane ćelije izoštravajući umne sposobnosti i koncentraciju. Pomenimo još samo da se velike količine glutamina angažuju u proizvodnji najmoćnijeg antioksidansa u našem telu, glutationa, što njegovu vezu sa opštim stanjem organizma čini posve očiglednom.

Namena: dodatak ishrani u prahu za pripremu napitka na bazi glutamina.

Nutritivna vrednost

100 g

Dnevna doza/6 g

Energetska vrednost

1260 kJ/300 kcal

76 kJ/18 kcal

Masti

- od čega zasićene masti

Ugljeni hidrati

- od čega šećeri

0 g

0 g

0 g

0 g

0 g

0 g

0 g

0 g

Proteini

0 g

0 g

So

0 g

0 g

 

Sadržaj aktivnog sastojka

g/100 g

g/6 g

L-glutamin

100

6

Sastojci: L-glutamin 100%.

Način upotrebe: pomešati 1 dozu (6 g – ½ merice) sa 250 ml vode ili nekog drugog napitka i dobro promućkati. Uzimati jednom dnevno, pre, tokom ili nakon treninga. Pripremati sveže, neposredno pre korišćenja!

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Ne preporučuje se osobama sa oštećenom funkcijom jetre ili bubrega. Pre upotrebe se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van dimašaja dece.

Informacija o alergenima: Proizvodi se u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, celer, riba, ljuskari i jezgrasto voće.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, daleko od izvora svetlosti i toplote.

Proizvođač: Scitec Nutrition

Zemlja uvoza: Mađarska

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o., Futog