Medisana digitalni toplomer (FTC)

970,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Medisana digitalni toplomer (FTC)

Jedan u nizu vrhunskih aparata čuvene kompanije MEDISANA (Nemačka). Kompanija MEDISANA je više od 30 godina svetski lider u proizvodnji medicinskih aparata za kućnu upotrebu (aparati za porodično zdravlje). Vrhunski kvalitet MEDISANA proizvoda obezbeđen je visokim proizvođačkim standardima i sveobuhvatnom kontrolom kvaliteta. MEDISANA proizvodi su klinički testirani, ispitani po međunarodnim standardima, i poseduju CE 0473 sertifikat, odobren od strane MPG (Medical Products Law). Visoka pouzdanost MEDISANA merača krvnog pritiska je iskazana i u garantnom roku od čak 3 godine - što predstavlja znatno više od ostalih svetskih proizvođača.

- Aksilarno, oralno, rektalno merenje temperature

- Vreme merenja 60 sec

- Funkcija alarma kod povišene temperature

- Memoriše rezultat poslednjeg merenja

- Vodootporan

- Veliki displej

- Registrovan kod Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije kao medicinsko sredstvo

Toplomer FTC je moderan toplomer za merenje temperature (ispod jezika (oralno), ispod pazuha (aksilarno), u rektumu (rektalno)). Jednostavan i pogodan za kucnu primenu.

KOMPLET sadrži:

- Toplomer FTC

- Bateriju tipa AG3 ili LR 41 (već ubačena)

- Kutiju za čuvanje

- Uputstvo za upotrebu

Tehničke karakteristike:

- Raspon merenja: 32.0– 42.0 0C

- Preciznost: 0.1 0C

- Tačnost merenja: ± 0.1 0C (odstupanje od stvarne telesne temperature u rasponu od 35,5-42,0 0C)

- Radni vek: oko 2.500 merenja

- Optimalni radni uslovi: 10-40 0C

- Uslovi skladištenja: od -10 do +60 0C

- Dimenzije: 10 mm (V), 128 mm (D), 19 mm (Š)

- Težina: 9,8 g

- Baterije: 1 baterija (AG3 ili LR 41)

- Sertifikat: CE 0297

- Garantni rok za MEDISANA proizvode: 3 godine

Delovi toplomera:

  1. Vrh senzora za merenje temperature
  2. LCD ekran za prikaz temperature i funkcija
  3. Taster START (ON/OFF) za uključivanje/isključivanje
  4. Poklopac za bateriju

SADRŽAJ PAKOVANJA

Molimo Vas da proverite da li pakovanje sadrži sledeće: MEDISANA FTC toplomer, baterija tipa AG3 ili LR 41 (već ubačena), kutiju za čuvanje, uputstvo za upotrebu.

SIGURNOSNI PODACI:

- Toplomer se sastoji od sitnih delova koje deca mogu progutati. Ne dozvolite da deca koriste toplomet bez nadzora odraslih!

- Toplomer koristite isključivo za merenje telesne temperature

- Toplomer nije namenjen za komercijalne svrhe

- Ukoliko dođe do kvara, molimo Vas da ne pokušavate sami da otklonite kvar. Prekinite dalje korišćenje toplomera. Kontaktirajte ovlašćenog prodavca i sve popravke obavljajte kod servisera ovlašćenih od firme MEDISANA.

- Obratite pažnju na način korišćenja i čuvanja, da biste osigurali da Vaš MEDISANA FTC toplomer nastavi ispravno da radi dugo vremena.

KORISNE INFORMACIJE O MERENJU TEMPERATURE MEDISANA FTX BRZIM TOPLOMEROM

Šta je to povišena temperatura?
Naša normalna telesna temperatura se kreće između 36oC i 37,5 oC. Fluktuacije su sasvim normalne, u zavisnosti od doba dana i telesnog stanja, na primer u menstrualnom ciklusu kod žena. U svakom slučaju, kada telesna temperatura pređe 38 oC, ta pojava se naziva povišena temperatura.
Ukoliko temperatura pređe 39 oC i ne smanji se u roku od 1 do 2 dana, obavezno se javite doktoru.

Merenje telesne temperature, brzo i tačno:
Povišena temperatura je najčešće praćena umorom, bolom u udovima, drhtanjem i osećajem hladnoće. Tok bolesti se može najbolje pratiti merenjem temperature 2 do 3 puta dnevno, u intervalima od 4 do 6 sati. Temperaturu bi trebalo uvek meriti na istom delu tela, i u približno isto vreme da bi se rezultati mogli uporediti.

MEDISANA FTC toplomer Vam omogućava da brzo i precizno odredite telesnu temperaturu. Uobičajene greške, kao što je prekratak period merenja mogu se gotovo potpuno eliminisati. Merenje temperature se može obaviti na sledećim delovima tela:

  1. Ispod jezika (oralno)
  2. Ispod pazuha (aksilarno)
  3. U rektumu (rektalno)

 UVOD

Ubacivanje / vađenje baterije:
MEDISANA FTC toplomer je odmah spreman za korišćenje, pošto je baterija već ubačena u uređaj. Ukoliko se znak pojavi na desnoj strani ekrana posle izvesnog vremena upotrebe, potrebno je zameniti bateriju. Da biste to uradili, skinite poklopac odeljka za bateriju (4) i izvucite odeljak otprilike 18 mm iz toplomera. Koristite odgovarajući šrafciger da biste pažljivo izvadili bateriju. Ubacite novu bateriju tako da znak „+“ bude okrenut na gore. Vratite odeljak nazad u toplomer i zamenite poklopac odeljka za baterije.

KORIŠĆENJE

Merenje temperature
Pritisnite dugme START (3) da biste uključili toplomer. Svi simboli na displeju će se pojavit na oko 2 sekunde i čućete kratak zvučni signal. Nakon toga na LDC displeju (2) će biti prikazana poslednja izmerena temperatura na oko 2 sekunde (u isto vreme će sa desne strane biti prikazano malo slovo M). Ako je temperatura ispd 32oC na LCD displeju (2) videćete „Lo“ i „oC“ koje će treperiti. Medisana FTC toplomer je spreman za merenje. Postavite vrh senzora (1) oralno, aksilarmno ili rektalno. Toplomer će automatski početi da meri temperaturu. Za vreme merenja trenutna temperatura će konstantno biti prikazana. Kad se merenje završi čućete 10 kratkih zvučnih signala i izmerena vrednost će biti prikazana na LCD displeju (2). Toplomer će se sam isključiti 8 minuta nakon merenja temperature. Da biste produžili trajanje baterije sami isključite toplomer pritiskom na dugme START (3).

Merenje temperature na različitim delovima tela
Medisana toplomer FTC može da meri temperaturu oralno (u ustima), aksilarmno (ispod pazuha) ili rektalno (u rektumu). Potpuno je vodootporan. Za približno 1 minut čućete 10 kratkih zvučnih signala i izmerena vrednost će biti prikazana na LCD displeju (2). Možete skloniti toplomer. Da bi merenje bilo sigurno i što tačnije treba da uzmete u obzir sledeće činjenice prilikom postavljanja toplomera:

  • ORALNO MERENJE: Smestite vrh senzora (1) ispod jezika i zatvorite usta. Da biste izbegli netačne rezultate, tokom merenja dišite kroz nos.
  • REKTALNO MERENJE: Veliki broj pacijenata smatra da je rektalno merenje neprijatno, ali se dobijaju najprecizniji rezultati. Pažljivo unesite vrh senzora (1) približno 3,5cm u rektum.
  • MERENJE ISPOD PAZUHA: Operite pazuh pre merenja. Postavite vrh senzora ispod pazuha, spustite ruku i lagano je pritiskajte prema telu sve dok merenje traje.

FUNKCIJA MEMORIJE
MEDISANA FTC toplomer poseduje funkciju memorije koja Vam omogućava da ponovo vidite poslednju izmerenu temperaturu. Pritisnite dugme START (3) da biste uključili toplomer. Svi simboli na displeju će se pojavit na oko 2 sekunde i čućete kratak zvučni signal. Nakon toga na LDC displeju (2) će biti prikazana poslednja izmerena temperatura na oko 2 sekunde (u isto vreme će sa desne strane biti prikazano malo slovo M).

ČIŠĆENJE I DEZINFEKCIJA
MEDISANA FTC toplomer je vodootporan olakšavajući time čišćenje i dezinfekciju. Očistite toplomer pre i posle korišćenja tkaninom natopljenom u blagi rastvor alkohola. Takođe, možete da potopite toplomer u namenski rastvor za dezinfekciju. Vaš prodavac će vam preporučiti odgovarajuće sredstvo za čišćenje i dati Vam savete vezane za njihovu upotrebu.

Proizvođač: Medisana

Zemlja uvoza: EU

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Vana d.o.o., Beograd