MIKASA rukometaška lopta, MSH1

3.100,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

MIKASA rukometaška lopta, MSH1


Rukomet (engl. Handball) je ekipni sport sa loptom, u kom se takmiče dve ekipe sa po 7 igrača (6 igrača u polju + 1 golman) na svakoj strani. Igra traje dva puta po 30 minuta, a cilj je dati više golova od protivnika. Lopta se između igrača dodaje rukama slično kao u košarci ali sa nešto manjom loptom i uz drugačija pravila vođenja lopte.

Moderni rukomet se obično igra u zatvorenim dvoranama, dok na otvorenom postoje varijante u oblicima velikog rukometa i Češkog rukometa (koji su se češće igrali u prošlosti), kao i rukometa na pesku. Američki rukomet i Irski rukomet su potpuno drugačiji sportovi od rukometa.

Igra je veoma brza i uključuje kontakt telom kada odbrambeni igrači pokušavaju zaustaviti napadače da priđu golu. Kontakt je jedino dozvoljen kada je odbrambeni igrač potpuno ispred napadača, tj. između napadača i gola. Bilo kakav kontakt sa strane ili otpozadi se posebno smatraju opasnim, i za to se dobijaju kazne. Kad odbrambeni igrač uspešno zaustavi napadača, igra se zaustavlja i tim koji napada nastavlja igru sa mesta prekršaja ili linije devet metara. Za razliku od košarke, gde je igračima dozvoljeno da naprave 5 faulova u igri (6 u NBA), rukometašima je dozvoljen neograničen broj prekršaja, koji remete ritam napadačkog tima i smatraju se dobrom odbranom.

Golovi se postižu veoma često; obično obe ekipe postignu minimalno po 20 golova, a nije neuobičajeno da obe ekipe postignu i više od 30 golova. Ovo nije bio slučaj u ranijoj istoriji igre, ali je ofanzivna igra poboljšana od kraja 1980-ih, posebno korišćenje kontranapada posle neuspelog napada drugog tima, tako da je broj golova porastao.

 

Karakteristike:


- Rukometna lopta – MS H1
- Školska / Trening lopta
- Sastav: Veštačka koža
- Soft Play Technology
- Veličine: 1