Veliki LAZY BAG (crvena)

2.990,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

 

 

Veliki LAZY BAG (crvena)

 

U Lazy Bag fotelji možete se vrlo udobno smestiti, s obzirom da je punjen stiroporom koji se oblikuje prema telu prateći Vaše pokrete

 

Naše Lazy Bag fotelje su do 2/3 ispunjene stiroporom najfinijeg kvaliteta i prave se od vodootpornog materijala koji je lak za održavanje. Lazy bag se održava suvom ili vlažnom krpom i blagim rastvorom sredstva za čišćenje. Po potrebi stiropor možete izvaditi i lazy bag oprati.

Materijal je vodootporan i otporan na sunce tako da je naš lazy bag idealan za terasu i dvorište.

 

Kako je nastao Lazy Bag…

Dizajniran 1969 god. od strane italijanske kompanije pod nazivom Zanotta, lazy bag je postao svetski priznat deo nameštaja. Originalni lazy bag se zvao „il Sacco“, i bio je kruškastog oblika, napravljen od kože i napunjen stiroporom. Isti takav lazy bag se i danas proizvodi samo od razlicitih materijala. Piero Gatti , Cezare Paolini i Franko Teodoro se smatraju za originalne dizajnere u Zanotta-i, navodno su prvobitno primetili da zaposleni mogu da sede na napunjenim vrećama za vreme pauze.

Nova fotelja je postala veoma popularna zato što je mogla da se oblikuje prema osobi koja sedi u njoj. Lazy bag, tada poznat pod imenom Sacco, je postao veoma popularan ’70-ih god. zato što je oslikavao opušten društveni život tog perioda.

Iako nije potvrđeno, glasina je da je lazy bag zapravo slučajno otkriven. Naime, u fabrici stiropora su radnici sakupili ostatke koje su imali iz proizvodnje i stavili ih u platnenu vreću.

 

Karakteristike:

 

 

Težina: cca 5.5 kg
Sastav: Šoteks, stiropor
Prečnik ukupno: 90 cm
Dno prečnik: 60cm
Visina ukupno: 100 cm
Visina stranice: 110 cm
Obim: 250cm
Zapremina: cca 330 litara
Dostava: 380.00 din.
Jedinica mere: kom
Garancija: 6 meseci