Mali LAZY BAG (bela)

2.190,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Mali LAZY BAG (bela)

U Lazy Bag fotelji možete se vrlo udobno smestiti, s obzirom da je punjen stiroporom koji se oblikuje prema telu prateći Vaše pokrete

Naše Lazy Bag fotelje su do 2/3 ispunjene stiroporom najfinijeg kvaliteta i prave se od vodootpornog materijala koji je lak za održavanje. Lazy bag se održava suvom ili vlažnom krpom i blagim rastvorom sredstva za čišćenje. Po potrebi stiropor možete izvaditi i lazy bag oprati.

Materijal je vodootporan i otporan na sunce tako da je naš lazy bag idealan za terasu i dvorište.

 

Kako je nastao Lazy Bag…

Dizajniran 1969 god. od strane italijanske kompanije pod nazivom Zanotta, lazy bag je postao svetski priznat deo nameštaja. Originalni lazy bag se zvao „il Sacco“, i bio je kruškastog oblika, napravljen od kože i napunjen stiroporom. Isti takav lazy bag se i danas proizvodi samo od razlicitih materijala. Piero Gatti , Cezare Paolini i Franko Teodoro se smatraju za originalne dizajnere u Zanotta-i, navodno su prvobitno primetili da zaposleni mogu da sede na napunjenim vrećama za vreme pauze.

Nova fotelja je postala veoma popularna zato što je mogla da se oblikuje prema osobi koja sedi u njoj. Lazy bag, tada poznat pod imenom Sacco, je postao veoma popularan ’70-ih god. zato što je oslikavao opušten društveni život tog perioda.

Iako nije potvrđeno, glasina je da je lazy bag zapravo slučajno otkriven. Naime, u fabrici stiropora su radnici sakupili ostatke koje su imali iz proizvodnje i stavili ih u platnenu vreću.

 

Karakteristike:

 

 

Težina: cca 2.7 kg
Sastav: Šoteks, stiropor
Prečnik ukupno: 70 cm
Dno prečnik: 40cm
Visina ukupno: 80 cm
Visina stranice: 90 cm
Obim: 200cm
Zapremina: cca 150 litara
Jedinica mere: kom
 
 
Proizvodjač: Sporteg, Srbija