Universal Nutrition vitamin C formula, 500mg (100 tableta)

1.390,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Universal Nutrition vitamin C formula, 500mg (100 tableta)

- vitamin sa mnogobrojnim funkcijama u ljudskom organizmu
- jedan od najmoćnijih antioksidanasa poznatih čoveku
- doprinosi poboljšanju imunološkog sistema

Vitamin C je najpoznatiji vitamin sa mnogobrojnim funkcijama. Uspešno se koristi u prevenciji raznih obolenja i igra važnu ulogu u normalnom rastu. Neophodan je za očuvanje zdravih desni, kostiju i u jačanju imunološkog sistema. Pospešuje apsorpciju gvožđa i produkciju krvnih zrnaca, snižava holesterol i pruža zaštitu od dejstva kancerogenih materija. Sportisti i pušači imaju povećanu potrebu za vitaminom C, jer im je imunološki sistem više opterećen. Vitamin C je jedan od najvažnijih antioksidanata, koji smanjuju količinu štetnih produkata metabolizma u organizmu, doprinoseći boljem opštem stanju organizma.

Namena proizvoda: Dodatak ishrani na bazi vitamina C.

Sastav proizvoda:

Sastojak

U 1 tableti

%PDU

U 100g proizvoda

Vitamin C

500 mg

625%

55,556 g

*PDU=preporučeni dnevni unos

Sastojci: L-askorbinska kiselina, mikrokristalna celuloza, antioksidant: dikalcijum-fosfat, sredstva protiv zgrudvavanja: stearinska kiselina, magnezijum stearat, farmaceutska glazura.

Način upotrebe: Popiti jednu dozu (1 tableta) dnevno, posle doručka, uz čašu vode.

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka i osobama mlađim od 18 godina..Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Informacije o alergenima: Sadrži MLEKO. Može da sadrži SOJU, JAJA, KIKIRIKI, JEZGRASTO VOĆE, RIBU, LJUSKARE, ŠKOLJKE I PŠENICU u tragovima. Ne sadrži dodati šećer, skrob, so, konzervanse i kvasac.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu, van uticaja toplote, svetlosti i vlage. Čuvati van domašaja dece;

Proizvođač: Universal Nutrition

Zemlja uvoza: SAD

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd