Natrol INC omega-3 fish oil, 1000mg (90 gel kapsula)

1.120,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Natrol INC omega-3 fish oil, 1000mg (90 gel kapsula)

- podrška zdravlju kardiovaskularnog sistema
- podrška zdravom vidu, kostima
- utiče na bolji rad pankreasa, žučne kese i jetre
- zdravlje kože i kose

Omega-3 Fish Oil 1000 mg je proizvod koji nam stiže iz Natrol-a, čije su osnovne karakteristike: potpomaže održavanje zdravlja srca, odličan je izvor Omega-3 masnih kiselina EPA (eikozapentaenske kiseline) i DHA ( dokozaheksaenske kiseline), sadrži riblje ulje.

Limunovo ulje utiče pozitivno na rad pankreasa, žučne kese i jetre, a doprinosi i boljem varenju.

Sve veći broj istraživanja otkriva značaj Omega-3 masnih kiselina na ljudsko zdravlje, uključujući zdravlje kardiovaskularnog sistema, psihičko zdravlje, a čak imaju znatan uticaj i na održavanje zdrave kože i kose.

Omega 3 su polinezasićene esencijalne masne kiseline i mogu biti biljnog ili životinjskog porekla. Najbogatiji izvori omega 3 masnih kiselina su: riba, naročito iz hladnih mora, fitoplankton i ulje lanenog semena.

Omega 3 masne kiseline se moraju unositi u organizam hranom, jer ih organizam sam ne proizvodi. One su glavni sastojak ćelijske membrane, neophodne su za ćelijsku regeneraciju i reprodukciju, a hormoni, koji pokreću sve funkcije u organizmu, ne mogu da se proizvedu bez njih. Dve najaktivnije i najviše proučavane komponente omega 3 su EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). Za DHA se zna da je vitalni sastojak fosfolipida ćelijske membrane kod ljudi, naročito ćelija mozga i retine. Zato je važna za normalan razvoj mozga fetusa i njegovo funkcionisanje tokom celog života, kao i za propusnost i elastičnost moždanih ćelija, što ima direktnog uticaja na raspoloženje i na kognitivne funkcije. Obe su veoma važne za fizičko i emocionalno zdravlje, a mogu da spreče i rast tumorskih ćelija i smanje nivo holesterola i triglicerida u krvi stimulišući oksidaciju masti u jetri.

Namena: dodatak ishrani na bazi ribljeg ulja.

Sadržaj aktivnih sastojaka

100 g

1 kaps.

%PDU

Omega-3 riblje ulje (inćun, bakalar, skuša, sardina)

- EPA (eikozapentaenska kiselina)

- DHA (dokozaheksaenska kiselina)

66,67g

12 g

8 g

1000mg

180mg

120mg

*

*

*

PDU=Preporučeni dnevni unos; *PDU nije ustanovljen

Sastojci: Omega-3 riblje ulje (inćun, bakalar, skuša, sardina), kapsula – želatin (goveđi), voda, glicerin, prirodno ulje limuna i antioksidans – mešavina prirodnih tokoferola (iz soje).

Način upotrebe: 1 kapsula dnevno uz obrok.

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Trudnice, dojilje i osobe koje imaju dijagnostikovano neko oboljenje, sumnjaju na bolest ili koriste lekove, pre upotrebe treba da konsultuju lekara ili farmaceuta. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti! Ukoliko pakovanje sadrži adsorbere vlage (vidno se razlikuju od proizvoda)-ne jesti ih!

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Informacije o alergenima: SADRŽI RIBLJE ULJE I SOJU.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom I suvom mestu, daleko od direktnih uticaja svetlosti.

Proizvođač: Natrol INC

Zemlja uvoza: SAD

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd