Now Foods omega 3-6-9 (100 gel kapsula)

2.240,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Now Foods omega 3-6-9 (100 gel kapsula)

- Esencijalne masne kiseline
- Podrška zdravlju srca i krvnih sudova
- Masne kiseline biljnog porekla (laneno ulje, kanola, ulje bundeve, ulje noćurka, ulje crne ribizle)

Now Foods Omega 3-6-9 su nezasićene masne kiseline biljnog porekla. U ovom preparatu omega 3 esencijalne masne kiseline potiču iz lanenog, kanola i bundevinog ulja, omega 6 iz ulja žutog noćurka, bundeve i crne ribizle, a neesencijalna masna kiselina omega 9 (oleinska kiselina) iz kanola i lanenog ulja. Pravilnom ishranom se može uneti u organizam dovoljna količina masnih kiselina, ali to često nije slučaj, pa organizam ne uživa u punoj meri brojne koristi od njih.

Nezasićene masne kiseline redukuju mogućnost pojave koronarne bolesti srca, jer smanjuju depoe masti i regulišu metabolizam holesterola, regulišu cirkulaciju i smanjuju visok krvni pritisak. Deluju pomoću prostaglandina, složenih supstanci nalik na hormone koje kontrolišu rad svih organa, naročito srca, krvnih sudova i kože i utiču na funkcionisanje imunološkog sistema. Prostaglandini imaju još antiinflamatorno dejstvo zahvaljujući kojem olakšavaju bolove i upale kod ljudi koji pate od reumatoidnog artritisa. Masne kiseline regulišu metabolizam holesterola, što podrazumeva prenošenje, pretvaranje u druge supstance, deponovanje i sekreciju. Na taj način one pomažu dobrom (HDL) holesterolu da se neometano kreće krvotokom i da se pretvara u so žučne kiseline. Ako je ovaj proces ometen, nastaju degenerativna stanja na srcu i arteriji. U nekim studijama ističe se njihovo antikancerogeno dejstvo, ali to nije potvrđeno većim brojem naučnih studija.

Namena: Dodatak ishrani za odrasle sa omega -3, -6 i -9 masnim kiselinama.

Aktivni sastojci

  2 meke kapsule

%NRV*

Hladno ceđeno laneno ulje (Linum usitatissimum)

1400 mg

*

Hladno ceđeno ulje iz semena žutog noćurka (Oenothera biennis)

300 mg

*

Hladno ceđeno ulje iz semena kanole (Brassica napus)

260 mg

*

Hladno ceđeno ulje iz semena crne ribizle (Ribes nigrum)

20 mg

*

Hladno ceđeno ulje iz semena bundeve (Curcubita pepo)

20 mg

*

*Nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

Sastojci: Hladno ceđeno laneno ulje, Hladno ceđeno ulje iz semena: žutog noćurka, kanole, crne ribizle i bundeve; goveđi želatin, zgušnjivači: glicerol i guma iz semena rogača, boja: karamel obični.

Način upotrebe: Odrasli: 2 meke kapsule dnevno uz obrok.

Napomene: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Preparat nije namenjen deci i osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na neki od njegovih sastojaka. Konsultujte lekara oko uzimanja preparata ukoliko imate medicinske probleme ili ste na terapiji lekovima. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i tamnom mestu, na temperaturi do 25°C.

Proizvođač: Now Foods

Zemlja uvoza: SAD

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Limax d.o.o., Beograd