Universal Nutrition jointment sport (120 kapsula)

2.690,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Universal Nutrition jointment sport (120 kapsula)

- važni sastojci za zdravlje zglobova
- kompleksna formula sa glukozaminom, MSM-om, hondroitinom i dr.
- izuzetno važan kod sportista čiji intenzivni treninzi predstavljaju opterećenje za zglobove i ligamente

Pri intenzivnim treninzima zglobovi i ligamenti trpe ekstremna naprezanja bez obzira da li je u pitanju trčanje, skakanje ili podizanje velikih težina. Ovo je razlog što u njima dolazi do ubrzanog trošenja gradivnih materija i povećanog rizika od povreda. Da bi zglobovi održali svoju funkciju bez oštećenja i bola neophodno je obezbediti unos ključnih materija u procesima regulacije rada i regeneracije pri oporavku. Upravo to je bila ideja vodilja tima stručnjaka koji su razvili grupu suplemenata kojoj pripada i Jointment Sport. Zbog svog bogatog i raznovrsnog sadržaja sadejstvujućih elemenata, on predstavlja optimalnu podršku vašem skeletu, posebno u toku priprema ili takmičenja.

Glukozamin sulfat i Hondroitin sulfat pomažu da se održi stabilnost zglobova, ligamenata i krvnih sudova. Najpotrebniji je unos glukozamina pri intenzivnijim treninzima, pripremama za takmičenje, kao i u toku samog takmičenja. Tada su zglobovi izloženi najvećem naprezanju tj. najviše se troše i dodatno unošenje glukozamin-a predstavlja preventivu od povreda. Ali značajan je i ako do povreda dođe jer tada otklanja bolove i ukočenost i povećava pokretljivost. Glukozamin se brzo resorbuje da bi regenerisao hrskavicu, ojačao kosti, ligamente, tetive i čauru zgloba.

Metil-sulfonil-metan (MSM) ima važni ulogu u sintezi proteina vezivnog tkiva – kolagena i povećava ugradnju glukozamina i hondroitina koji u sinergiji „igraju“ protiv povreda lokomotornog sistema čoveka i ka zalečenju ranijih trauma.

Namena proizvoda: Dodatak ishrani koji sadrži kombinacije minerala sa dodatkom vitamina E, hondroitina, glukozamina, biljnih sastojaka i enzima. Mangan doprinosi normalnom stvaranju vezivnog tkiva i održavanju normalnih kostiju.

Aktivni sastojci

U 1 kapsuli

U dnevnoj dozi

(2 kapsule)

%PDU*

Glukozamin

250 mg

500 mg

**

Hondroitin-sulfat

33,3 mg

66,6 mg

**

Prah korena kurkume

25 mg

50 mg

**

Metilsulfonilmetan (MSM)

25 mg

50 mg

**

Kvercetin

16,7 mg

33,3 mg

**

Prah semena lana

16,7 mg

33,3 mg

**

Bromelain

8,3 mg

16,6 mg

**

Metionin

8,3 mg

16,6 mg

**

Mangan

0,165 mg

0,33 mg

17%

*PDU = preporučeni dnevni unos ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Sastojci: glukozamin-hidrohlorid; hondroitin-sulfat; metil-sulfonilmetan; dikalcijum-fosfat; magnezijum-oksid; prah korena kurkume (Curcuma longa, L.); prah semena lana (Linum usitatissimum); stabilizator: magnezijum-stearat; maltodekstrin; želatin (kapsula); Vitamin E (D-alfa-tokoferol sukcinat); mangan-sulfat; kvercetin; bromelain; DL-metionin.

Način upotrebe: Uzimati 2 kapsule preparata dnevno uz obrok.

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koji sastojak proizvoda, trudnicama, dojiljama i osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Informacije o alergenima: Sadrži školjke (krabe, dagnje) i soju. Proizvedeno u postrojenju koje prerađuje i mleko, jaja, kikiriki, jezgrasto voće, ribu, ljuskare i pšenicu.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, van domašaja dece.

Proizvođač: Universal Nutrition

Zemlja uvoza: SAD

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Lama d.o.o., Beograd