Dymatize Nutrition Creatine Monohydrate (300g)

2.690,00 din.


Prodavac:

Opis proivoda:

Creatine monohydrate

 

- Dodatak ishrani pogodan za odrasle sportiste koji se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću

- 3 g čistog kreatin-monohidrata po dozi

- Za veću snagu i izdržljivost

- Za povećanje obima mišića

 

 

Brojna istraživanja su dokazala kako suplementacija kreatinom uspešno povećava snagu i pomaže povećanje mišićne mase. Može se reći da je kreatin monohidrat jedan od najpopularnijih i najdelotvornijih suplemenata među sportistima.

 

Za one koji žele da znaju više o njegovom dejstvu - organizam tokom sinteze ATP (adenozin tri fosfat) koristi kreatin monohidrat. Kreatin ima važnu ulogu u procesu kontrakcije mišića. ATP daje energiju tako što se jedan od molekula fosfata odvaja i tako se stvara jedan drugi spoj i to ADP (adenozin di fosfat). Nažalost u mišićnim tkivima se nalazi samo mala količina ATP-a. Kreatin predaje svoje molekule fosfata ADP-u, te se ponovo stvara ATP, što muskulatura može opet da koristi prilikom kontrakcija. Ukoliko se više kreatina nađe u mišićima time će se stvarati veća količina ATP-a. Ovako se obezbeđuje da mišići pruže maksimalni učinak. Kreatin pomaže i regeneraciju mišića.

 

Namena: prašak za pripremu napitka neutralnog ukusa sa kreatinom.

Sastojci: kreatin-monohidrat (100%).

Sadržaj aktivnog sastojka

g/3,4 g

%NRV*

Kreatin-monohidrat

3 g

**

*NRv=nutritivna referenta vrednost **NRV nije ustanovljena

 

Način upotrebe: pomešati jednu mericu (3,4 g = 1 merica) praška sa vodom ili nekim drugim napitkom koji ne sadrži kofein. Odrasle osobe mogu da koriste 1 dnevno, u periodu intenzivnih treninga .

UpozorenjeNe preporučuje se deci, adolescentima, trudnicama i dojiljama, osobama preosetljivim na kreatin, kao ni osobama sa rizikom od renalnih poremećaja, npr. dijabetičarima. Uz suplementaciju kreatinom, neophodno je uzimati dovoljno vode, najmanje 6-8 čaša dnevno. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Inforamcije o alergenima: Može da sadrži u tragovima jaja, soju i mleko

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenom pakovanju na hladnom i suvom mestu.

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Pansport D.O.O. Veternik.